Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az NKE-Csata

Szoros mérkőzésen, 7 ponttal maradtunk alul a tavalyi ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen. 

A mérkőzés első negyedében csapatunk rögtön elhozta a labdát, és egy duplával meg is szerzete a vezetést. Kemény védekezésünkkel egyből nyomatékosítottuk, hogy itt ma nem adjuk könnyen a pontokat. 4-0-s vezetésünknél egy triplával szerezte meg első pontjait a Szekszárd együttese, amire Lelik válaszolt egy hasonló nagy dobással. A következő percek elsősorban a technikai hibákról szóltak mindkét együttes esetében, a hazaiaknál talán az első NB 1/A-s mérkőzéssel lehetett magyarázni az izgalmakat. Horváth Betti sajnos hamar beütötte harmadik faltját, így csereként érkezett Angyal Barbi. A Szekszárd a 4 percben vette át első alkalommal a vezetést, amit gyorsan 3 pontosra növeltek, és ezt követően már nem is engedték ki a kezükből. A 4. perc közepére már megvolt az ötödik csapathibánk, így máris elkezdhetett büntetőzni a KSC. Kelsey Lang duplájával sikerült szépíteni, amire válaszként dupla és büntető következett, így nem hogy közelebb lépni nem sikerült de már 5 pontos lett a különbség. 9-14-nél érkezett a rutin, és Nagy-Bujdosó Nóra triplájával sikerült közelebb zárkóznunk. A Szekszárd ezekben az időkben elsősorban büntetőkből élt, amiben keveset hibáztak. 2 perccel a vége előtt a negyednek 12-18-at mutatott az eredményjelző, támadásban nem találtunk fogást a szekszárdi védekezésen.  Az utolsó percben sem érkezett Csata kosár, viszont az ellenfél végig vezetett egy támadást, 12-20-ra vezetett az Atomerőmű.

Bár a második negyedet sikerült egy kivédekezett támadással kezdeni, elől egyértelműen beragadtunk. A jeget 10 pontos szekszárdi előnynél törte meg Lelik egy büntetővel, a második dobása azonban kimaradt. A védekezésünk a mérkőzés e szakaszában elkezdett a mérkőzés eleji keménységre visszaállni, Kelsey kosarával pedig már csak 7 pontos hátrányban voltunk. Oda-vissza érkeztek a szebbnél szebb kosarak, 5 perccel a félidő vége előtt sikerült még közelebb érni az ellenfélhez, vezetőedzőnk Tursics Krisztián pedig időt kért. A megbeszélt figurát a lányoknak sikerült ziccerig játszania, és két büntetővel 4 pontra felzárkózni. Azonban a Szekszárd ekkor megmutatta, miért ő az egyik legfőbb kihívója a Sopronnak, és két villámgyors triplával máris újra 10 pont volt a két csapat között. A lányok szerencsére nem adták fel, és mindent beleadtak. 2 másodperccel a félidő vége előtt 32-40-re vezetett az Atomerőmű, amikor Zseljko Djokics időt kért. Sajnos a figurát megcsinálták, így a félidőre 10 pontos Szekszárd előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő egy Lelik kosárral majd egy labdaszerzéssel indult. Az újabb támadásnál lejárt a támadóidőnk, a Szekszárd ezúttal már nem hibázott. Kelsey Lang kosarára hamar válaszolt Bálint Réka, így nem sikerült közelebb lépni az ellenfélhez. Sőt, a mérkőzés 24. percében kialakult az addigi legnagyobb különbség, 37-50-re, 13 ponttal ellépet az Atomerőmű. Gereben Lívia jó kosarával már 15 pontos hátrányban volt az NKE-Csata, egyre nehezebb helyzetbe kerültünk. Angyal Barbi hihetetlen nagy triplájával és egy labdaszerzést követően Radócz duplájával sikerült 9 pontra zárkózni. Rögtön időt is kért Djokics mester, amit egy sikertelen vendégtámadás követett. Adamecz Lilla duplájával már csak 7 ponttal vezetett a vendégcsapat, a harmadik negyed végén 45-52-es állást mutatott a Ludovika Aréna kijelzője.

A negyedik negyedben érezhetően egyre jobban dolgozott a lányokban az adrenalin, Angyal parádés ziccerét követően  már csak 5 pont volt a két csapat között. Megzavartuk a fáradni látszó KSC-t, Radócz duplájával már csak 3 pont volt a két csapat között! Az ellenfél egyre frusztráltabbá vált, de nálunk kezdett elfogyni az erő. Több sikertelen akcióinkat követően a Szekszárd Gereben Lívia kosarával újra ellépet 7 pontra. 49-56-os vendég vezetésnél, 5 és fél perccel a mérkőzés vége előtt Tursics mester kért időt, és próbálta megnyugtatni a lányokat.  Sajnos az időkérés sem segített, a támadásunk kimaradt, amire egy szekszárdi kosár volt a válasz. Lelik egy kimaradt és egy értékesített triplakísérlettel közelebb hozta a csapatot, azonban Gereben egy dupla plusz büntetős támadással eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó percekben a lányok mindent megpróbáltak, de sajnos nem sikerült már megfordítani az összecsapást, 54-61-re nyert az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata.

Összességében jó mérkőzést játszottunk, sajnos ez a mai napon kevés volt a győzelemhez. Az elmondható azonban, hogy ez a csapat nem csak lelkesedésben, de játéktudásban is felvette a versenyt a tavalyi kupagyőztes Szekszárddal. Bár a mai napon nem sikerült mindkét pontot itthon tartani, csalódásra és szomorúságra nincs okunk.

Turiscs Krisztián: Kiváló meccset játszottunk a Szekszárd csapata ellen. Nehéz mit mondani, mivel a mérkőzés elején gyermeteg hibákat vétettünk, ezt követően pedig nagy energiákat kellett mozgósítani, hogy felzárkózzunk.  Sajnos a végére elfogytunk.

Zseljko Djokics: Szeretném azzal kezdeni, mennyire örülök annak, hogy két fiatal játékos ül itt mellettünk, ez jól jelzi, milyen lehetőségek vannak a magyar válogatottban. Nem gondolom, hogy sima mérkőzés volt, jó volt az NKE-Csata csapata. Az első felkészülési mérkőzésen kikaptunk ellenük 89-88-ra, a mai sikerünk elsősorban annak köszönhető, hogy 54 ponton tartottuk a Csatát. Védekezésben sokat fejlődtünk, azonban támadásban vannak hibáink, valamiért nem tudjuk lezárni a mérkőzéseinket könnyen, mintha nem hinnénk magunkban. Az ellenfélről még annyit szeretnék mondani, hogy egy csapat, ahol Nagy-Bujdosó Nóra az egyik húzó ember, ott biztos, hogy nagy célok vannak, és külön örülök annak, hogy ezt egy ilyen fiatal edzővel akarják elérni, mint Krisztián.

Lelik Réka: Az első félidőben nagyon nem találtuk a ritmust, nem ment a játék. A második félidőben sikerült változtatni a védekezésen, de a legfőbb erősségünk, a távoli dobások, ma nem úgy mentek, ahogy kellett volna, így nem sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

Gereben Lívia: Ez a mérkőzés volt a szezonban eddig a legfontosabb meccsünk, ezért örülök a győzelemnek.  A támadójátékunk nem volt túl jó, de a védekezésünk rendben volt, és sikerült 54 ponton tartani az ellenfelet. Fontos, hogy szerdáig tovább javuljunk támadásban, mert fontos mérkőzés vár ránk.