Bemutatkozik az NKE-Csata csapata: 13. rész Nagy-Bujdosó Nóra

Frissen induló interjúsorozatunkban a szezon kezdetéig szeretnénk kicsit közelebb hozni az olvasókhoz az NKE-Csata csapatának játékosait. 13. részünkben csapatunk legrutinosabb tagjával, Nagy-Budjosó Nórával beszélgettünk.

Miért a kosárlabda? Hol kezdődött a történeted?

Kisújszálláson jártam általános iskolába, ott kezdtem el a 8 osztályos gimnáziumban kosarazni, 12 évesen. A tesi tanárom, Szénási László azt mondta, szerinte ügyes vagyok, én utólag visszagondolva nem mondtam volna magam annak. 13 évesen felköltöztünk Budapestre, ekkor apukám megkérdezte: BSE, BEAC vagy Fradi. Én az utolsót ismertem, ekkor Turiscs Sanyi bácsi és Iván Kriszta voltak ott az edzők.

A tavalyi éved nagyon kaotikusan alakult. Sok bajnoki címet nyertél már karrieredben, mi volt, ami mégis motivált, hogy ezt az évet bevállald?

Szerintem nem szabad úgy abbahagyni egy játékos karriert, ahogy nekem a tavalyi évem alakult. Úgy nézett ki, Győrben nem is játszhatok, majd mikor megvolt a játék engedélyem, edzőváltás történt, és az új edzőm nem számított rám, nem bízott benne, karrierem folyamán első alkalommal. Abból a csapatból kihoztuk a maximumot a bajnoki bronzéremmel.

Krisztián ez után keresett meg, aki kérte, hogy játsszak még a csapatban. Elsőre fél évről volt szó, de most már egyre inkább azt érzem, az egész szezont végig játszom. Nagyon szeretem a lányokat, nagyon jó ez a közösség, élmény itt lenni.

Mit vársz a csapattól és mit vársz magadtól ebben a szezonban?

A csapattól azt várom, hogy minden mérkőzés végéig küzdjenek, csússzanak a labdákért, és 100%-ot nyújtsanak. Ha egy ilyen harcos csapat leszünk, akkor lehet, hogy egyre több ember jön majd ki a meccseinkre, és még az is lehet, hogy szezon végén telt házas mérkőzéseket játszunk. Fiatal csapatunk van, ami azért is jó, mert nem érzik ennek a bajnokságnak a súlyát, nem érzik mennyire erősek az ellenfelek, ezért nincs bennük feszültség.

Személy szerint az a célom,hogy segítsek amiben csak tudok a pályán és azon kívül is. Ezáltal talán megadom azt a segítséget, amit én kaptam Iványi Dalmától és Béres Tímeától még a Mizo Pécsben.

Pályafutásod legjobb emlékű mérkőzése klubszinten és válogatott szinten?

Klub szinten egy győri szezon vége, Sopron elleni bajnoki döntő. 2-2 az állás, idegenben, Sopronban kell kiharcolni az aranyérmet, Füzi Ákos az edzőm. Az első négy meccsen nem ment jól a játék, nehéz helyzetben voltunk, mégis megnyertük a mindent eldöntő ötödik meccset, amire senki nem számított, a játék is jól ment szerencsére.

Válogatott mérkőzés most az EB-n a csehek elleni összecsapása. 20 pont felett dobtam, és szerencsére nyertünk is, amivel továbbjutottunk a legjobb 12 közé. Sajnos ott nem sikerült már a győzelem.

Több sikeres utánpótlás korosztályunk van jelenleg válogatott szinten. Ezekkel az emberekkel mire mehet a jövőben a válogatott?

Nagyon nehéz kérdés ez. Mikor én voltam utánpótlás válogatott, mi is négy közé mentünk utánpótlás tornán, Sanyi bácsiék pedig ha jól emlékszem talán Vb ezüstöt is nyertek, mégis alig maradt azokból a korosztályokból játékos. Azt gondolom, a most érvényben lévő U20-as szabálynak köszönhetően többen megmaradnak a mostani csapatokból. Nekünk ilyen szempontból nehezebb dolgunk volt, saját példámon is láttam. Egy Euroliga szereplő csapathoz mentem, ahol volt 5 külföldi, és nem volt kötelező a fiatalokat játszani. 18-19 évesen sajnos sokan abbahagyták az akkori csalódások miatt.

De ezért is jó az NKE-Csata csapata, mert itt nem csak azért játszanak fiatalok, mert van ez a szabály, hanem azért mert rájuk akarnak építeni. Most minden feltétel adott itt ahhoz, hogy sikeresek legyünk, modern környezet van, a fiatal lányok ki tudnak járni egy jó csapat A csoportos meccseire, rövid időn belül Budapest meghatározó csapata lehetünk majd.

Inkább vadásznak vagy inkább gyűjtögetőnek tartod magad?

Húha. Az érmeket gyűjtögetem amúgy meg vadászok. (nevet)

Öt nővér van a szobában: Anne könyvet olvas, Margaret főz, Kate sakkozik, Marie vasal. Mit csinál az ötödik testvér?

Tv-t néz (nevet). Na várjál had gondolkozzak. Sakkozik!

Hogyan látod magad 5 év múlva?

Biztos, hogy kétgyerekes anyuka leszek. Ha Magyarországon maradok, akkor edző leszek a Csata utcában. Ha nem maradunk valami miatt, akkor csak az biztos, hogy kétgyerekes anyuka leszek.

Választós gyors kérdések:

Popcorn vagy nachos? Nachos.

Instagram vagy facebook? Facebook.

Kutya vagy macska? Kutya.

Séta vagy bicikli? Bicikli.

Tengerpart vagy hegyek? Tengerpart.

Zac Efron vagy Jason Statham? Jason Statham.

Superman vagy Batman? Superman.

Lebron vagy Curry? Lebron.

WNBA vagy Euroliga győzelem? Euroliga.

Samsung vagy Iphone? Samsung.