Magabiztos győzelmet arattunk az egyetemi rangadón!

Sima győzelmet aratott együttesünk az ELTE BEAC Újbuda ellen, és a szezonban első alkalommal 100 pont felett dobtunk.

A mérkőzést Kelsey duplájával nyitotta csapatunk, akik a mérkőzés előtt rossz hírt kaptak, mivel csapatkapitányunk Nagy-Bujdosó Nóra rosszullét miatt nem tudta vállalni a játékot. A kemény védekezés az előző mérkőzéshez hasonlóan megmaradt, nem ízlett a játék az ellenfélnek. Horváth ziccerét követően érkeztek az első BEAC pontok büntetőből, amire Kelley egy szép hármassal válaszolt. A mérkőzés elején szép támadásokat vezettünk, azonban sokat hibáztunk. Papp Klaudia egy 2+1-el ezt megbosszulta, és 4 percnyi játék után 12-12 állt az eredményjelzőn. Lelik betörésével újra magunkhoz ragadtuk a vezetést, egy labdaszerzést követően Kelsey növelte tovább. 3 perccel a negyed vége előtt Radócz kosarával 21-16-ra vezettünk, és újabb labdát szereztünk. Horváth helyére érkezett Angyal. Lelik újabb pontjaival növeltük az előnyünket, 1 perccel a negyed vége előtt vezettünk először 10 ponttal. Ekkor ütöttük be 5. csapathibánkat, a két büntetőből Mérész csak egyet dobott be. Amikor már úgy tűnt, büntetőkkel még feljebb zárkózik a BEAC, Angyal az utolsó másodpercben elengedett egy hihetetlen triplát, amivel 29-21-re alakította a mérkőzés állását. Úgy látszik, sok Golden State mérkőzés összefoglalót nézett fiatal irányítónk!

A második negyedet az ellenfél kezdte, rögtön egy sikeres triplával és egy labdaszerzéssel, melyet már nem tudtak pontokra váltani. Angyal elkapta a fonalat, újabb sikeres hármast dobott, az ellenfél azonban egy 2+1-el nem engedte, hogy ellépjünk. Radócz dupláját követően Angyal szerzett labdát. A támadó játékunk akadozott a mérkőzés ezen szakaszában, a védekezésünk azonban jól működött. Balogh Judit kikérte első idejét, ennek ellenére Angyal szerzett egy duplával pontokat, Adamecz labdaszerzését követően pedig Lelik hárompontosával növeltük tovább előnyünket. Sőt, ezt is tovább fokozták a lányok, egy újabb labdaszerzést követően Lelik és Angyal szépen végig vitte a labdát ziccerig, utóbbi pedig magabiztosan értékesítette a helyzetet. 43-29-re vezettünk az ellenfél pedig újabb időkérésre kényszerült. Sikeres támadásra azonban csak mi voltunk képesek, Angyal és Kelsey (!) hárompontosával tovább növeltük nem kis előnyünket. Az ellenfél nem találta a fogást a védekezésünkön, mi pedig kegyetlenül büntettünk, így 2 perccel a negyed vége előtt 55-31-re vezettünk. Ekkor sikerült az ellenfélnek pontokat szerezni, Tursics Krisztián pedig időt is kért. Adameczet faultolták, aki megszerezte első pontjait a büntetőből. Gyors kosárváltást követően 59-35-ös hazai vezetéssel vonultak pihenőre a lányok.

A harmadik negyedet egy eladott labdával, majd egy labdaszerzéssel kezdtük. A támadást Horváth hármasával zártuk le, a védekezésünk pedig továbbra is jól működött. Kelsey 2+1-e és Adamecz triplájával már 30 pont volt a két csapat között, Szabó büntetőkből tudott csak eredményes lenni. Csodaszép játékot követően Lelik, majd Horváth dobott hárompontost, amire két jó támadással válaszolt a BEAC. A negyed felénél 74-44-re vezettünk. Érkeztek a fiatalok, sokpasszos játékunk újabb eredményes kosarát pedig Kelley Austria szerezte. 2 perccel a negyed vége előtt érkezett Pálinkás, így a padon ülő játékosok közül mindenki pályára léphetett. Angyal újabb szép hármasával, majd duplájával szereztünk pontokat, a negyed végén 86-54-re vezettünk.

Solymosi duplájával indítottuk az utolsó negyedet, a fő kérdés pedig az volt, elérjük e a 100 pontot ezen a mérkőzésen. Mányoky hamar megszerezte 4 személyi hibáját, ezt követően pedig megdobta első pontjait a mérkőzésen. A védekezésünk annyira nem zárt szorosan, de 31 pontos előnyünk tudatában ez nem volt akkora probléma. Mindkét csapat  sikeres támadásokat vitt végig, Radócz kosarát követően, Pálinkás egyből visszaszerezte a labdát, és csak Technikai hibával tudták faultolni. A pályára visszatérő Horváth triplájával 99 pontnál jártunk, Pálinkás duplájával pedig átléptük a 100 pontot. Az ellenfél nehezen viselte a nagy különbséget, újabb sportszerűtlen faultot ütöttek be. Horváth ezt két sikeres büntetővel bosszulta meg, majd még egy triplát is mellé tett. 50 másodperccel a negyed vége előtt kipontozódott Radócz Fanni, és az 5. csapathibánk is megvolt.  Az utolsó másodpercek már nyugodt tempóban végig pörögtek, 108-81 arányban megnyertük a mérkőzést! Csapatunk ellenfele fölé nőtt, reméljük a következő mérkőzésen már csapatunk kapitánya is velünk lehet.

Tursics Krisztián: Nehezen indult a mérkőzés, mert váratlan szituációba kerültünk, a csapatkapitányunk, Nagy-Bujdosó Nóra rosszul lett a bemelegítésnél. Szerencsére a csapat jól reagált, kifogtunk egy extra napot támadásban, így megnyertük a meccset, tudtuk uralni a mérkőzést. A védekezéssel azonban nem vagyok elégedett, 81 pontot kaptunk ami nagyon sok. Szeretnék gratulálni az ellenfél három magyar játékosának, akik extrán játszottak és 20 pont körül dobtak. Ezt pozitívan értékelem, mivel nálunk is három magyar játékos volt, aki 20 pont fölé, vagy annak a közelébe jutott, ez jó hír a magyar női kosárlabdára nézve. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert jól kosárlabdáztunk, és remélem, tudjuk folytatni ezt az utat a következő héten is.

Balogh Judit: Röviden mondhatnám, hogy értékelhetetlen, de most nem ezt várják tőlem. Azt gondolom, hogy az NKE-Csata nagyon jól játszott, folytatja azt a sorozatot, amit elkezdett a bajnokságban. Nekünk nagyon hosszú még az utunk, a csapat későn állt össze, az irányítónk később csatlakozott a 3×3-as versenyek miatt, egyetlen meccset se játszottunk még a szezonban teljes csapattal. A célunk nem változott, ami a bentmaradás.

Horváth Bernadett: Úgy gondolom, egy egész jó mérkőzést játszottunk, támadásban összeszedettek voltunk, odafigyeltünk a dobásokra. A védekezésünk nem állt túl jól össze, sok pontot kaptunk, de aki pályára került odatette magát, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra. Innen is, várjuk vissza Nórit!

Szabó Dóra: Gratulálok a Csatának, mert azt csináltak velünk támadásban és védekezésben, amit akartak. Ami a saját oldalunkat illeti, sajnos nem sok pozitívumot tudok mondani. A héten gyakoroltakat   egyáltalán nem tudtuk megvalósítani, össze kell szednünk magunkat, bízni kell egymásban, és tovább dolgozni!

NKE-Csata – ELTE BEAC Újbuda 108-81(29-21,30-14,27-19,22-27)

Ludovika Aréna, 600 néző

NKE-Csata: Adamecz 5, Lelik 25, Horváth 18, Austria 6, Lang 14  Cserék: Radócz 10, Angyal 24, Mányoky 2, Solymosi 2, Pálinkás 2 Edző: Tursics Krisztián

ELTE BEAC: Szabó 17, Mérész 23, Mandic 4, Papp 19, Suppan 6 Cserék: György 3, Beckley 5, Angyal 4, Vincze Edző: Balogh Judit