Krisztián elemez: ZTE NKK- NKE-Csata

Egy újabb vereség után ültünk le a csapat edzőjével, Tursics Krisztiánnal beszélgetni. A mester most se volt ideges, de ezúttal kénytelen volt kritikákat is megfogalmazni.

„Nehéz mit mondani, mert nagyon döcögősen indult a meccs, megvoltak szépen a támadásaink, helyzeteink, de az üres hármasokat nem dobtuk be, amitől lendületet kaphattunk volna. Nem volt emiatt ritmusa a meccsnek, csak úgy csordogált és a védekezésünk se működött, ezért ismételten 10 pontos hátrányba kerültünk az első negyedben, az idén már negyedik alkalommal. Újra vissza kellett kapaszkodni a mérkőzésbe, ami sikerült, mivel a félidő végére visszajöttünk, volt közte három pont is, két büntetővel lett a félidőre közte öt. Úgy éreztem, hogy meccsben vagyunk, ha picit koncentráltabban dolgozunk már vezetnünk kellett volna. Elindult a harmadik negyed, amiből az első másfél perc számomra szuperül alakult. Kivédtünk egy támadást, dobtunk belőle egy gólt, kivédtünk egy újabb támadást amiből dobtunk egy tiszta hármast, de ez kimaradt. Innen pedig megint elkezdett csordogálni a meccs, a ZTE jól tördelte a játékot és szépen építette az előnyt. Kb. 4 perc alatt eldőlt itt a mérkőzés, hiszen a semmiből 20 lett közte, ezt követően pedig nem éreztem azt a csapaton, hogy lenne annyi tartása, hogy visszajöjjön újra. Ezért pedig van nem kis hiányérzetem, hiszen ha az lett volna, hogy játszunk egy jó mérkőzést, kikapunk 5 ponttal, az benne van. De így, hogy 20-al maradunk alul és minimális tartást se látok arra, hogy nem kapunk könnyű pontokat a második félidőben az nem állapot. Valamit változtatnunk kell, mert az nem normális, hogy minden összecsapásunkat 10-15 pontos hátránnyal indítunk el. Egy-két meghatározó játékostól többet várok el, mert ez így kevés ahhoz, hogy idegenbeli bravúrt elérjünk, de ez még egy gyengébb csapat ellen, hazai pályán is kevés lett volna.”

Itt megállunk kicsit, és fel is dobom a kérdést, hogy mindössze egy 10 pont feletti játékosunk volt, míg az ellenfélnél többen is elérték ezt a ponthatár. „Igen Lelik Réka dobott egyedül 17 pontot, de azt gondolom, neki se ment jól, nem dobott jó százalékkal, voltak nem túl jó döntései. Összességében nem volt vezére a csapatnak, aki húzta volna magával a többi embert, anélkül pedig nem lehet nyerni. A játékosoknak se ártana most, ha picit magukba néznek, elgondolkoznak azon, hogyan lehetne többet kihozni a játékból. Esetleg maguktól lemennek és külön munkát végezzenek. Picit többet bele kéne rakni a közösbe, mert csak így lehet idegenbeli bravúrgyőzelmeket elhozni.”

Két nagyon fontos mérkőzés következik most számunkra, hazai pályán fogadjuk a MTK és a PINKK csapatát. „ Egyik meccs se lesz könnyű, ezt ígérhetem. Mindkét csapat úgy érkezik ide, hogy az életéért küzd, és hidd el nekem, győzni akarnak és ezért foggal-körömmel küzdeni fognak. Ezzel a játékkal és hozzáállással ellenük is szenvedni fogunk, ezért ezt el kell kerülni és arra törekedni, hogy ez ne történjen meg. Megvolt a pihenőnap a lányoknak, most fontos edzések lesznek. Én is kerestem magamban hibákat, komolyan átgondoltam mit kell változtassak a saját munkámon. Elsőként összevágtam nekik egy videót, amit alaposan át kell nézzünk, mert azokat a hibákat ki kell javítsuk. Sok olyat találtam a ZTE meccsen, amit egész héten gyakoroltunk, mégse tudtunk megcsinálni élesben. Ezt meg fogom mutatni nekik, és bízom benne, hogy hasznos lesz. Most koncentrálni kell és úgy készülni, hogy két borzasztó fontos összecsapás lesz a következő kettő. Ez a négy nyert meccsünket is befolyásolja! Ha ezt a két mérkőzést hozzuk, akkor már biztosan pozitív mérleggel fordulunk a következő évre, és akkor minden győzelmünk ért valamit. Szeretnénk megnyerni, de most ezért nem keveset kell dolgozni. Egy percig se fordulhat meg senkinek a fejében, hogy ez most tuti hazai győzelem lesz, ezért nekünk nem kell megszenvedni. Viszont ha úgy odatesszük magunkat, mint a válogatott szünetet megelőző mérkőzéseken, akkor annak meglesz a gyümölcse.”

Reméljük, sikerül rendezni a sorokat és a fejekben rendet rakni. Fontos lesz, hogy kedden a szurkolók is megmutassák, a csapat mellett állnak, és sokat fogják a csapatot buzdítani a helyszínen.

Hajrá NKE-Csata!