Krisztián elemez: NKE-Csata – MTK Budapest

A kék-fehérek elleni győzelmet elemeztük csapatunk edzőjével Tursics Krisztiánnal.

” Megmondom őszintén, elégedett vagyok. Az előző ZTE elleni meccset követően összekapta magát a csapat, fejben és mentálisan is rendben voltunk, megvolt az a hozzáállás, amit én mindig szeretnék látni. Ami ezt jól bizonyítja, hogy soha nem kezdtünk még ilyen kezdő ötössel mint most, két fiatal játékosom abszolút lehetőséget kapott kedden, hogy bizonyítson. Bátran mondhatom, hogy éltek is vele, Mányoky Réka és Radócz Fanni is megoldotta azt a feladatot amit elvártam tőlük. Az egész csapat szuperül kezdett igazából, mivel amit kértem és a meccs előtt már neked is mondtam, hogy nagyon szeretném, ha végre nem úgy kezdenénk egy összecsapást, hogy 10 pontos hátrányba kerülünk pillanatok alatt. Végre ez megtörtént, hiszen 7-0-val kezdtünk, amit aztán tovább növeltünk a negyed végéig. Utána volt egy minimális hullámvölgyünk, de ez is rendben van, mert fiatal csapat vagyunk, aki még nem tud egyenletesen magas szinten játszani, az ilyen rövidzárlatok benne vannak. A második félidőt ezután úgy oldottuk meg, ahogy terveztük, jól működött a védekezés, megnyertük a lepattanó párharcot, ami nekünk eddig nem ment és az utolsó negyedben csak három pontot kaptunk. Még egy nagyon pozitív dolog: úgy szálltak be a padról jövő játékosok, hogy energiát tudtak hozzárakni a csapathoz. Azt se szabad elfelejteni, hogy voltak problémák a héten. Lelik Réka  betegséggel küzdött, és gyakorlatilag a meccs volt az első edzésen a héten, ennek ellenére mindent megtett, hogy ott legyen velünk és játszani akart. Szerencsére csak 16 percet kellett a pályán töltsön. Összességében ezt várnám mindig a csapattól, ezt az intenzitást.”

A PINKK lesz a következő ellenfél, a szezonban eddig két mérkőzést nyertek, semmiképpen se szabad lebecsülni őket. “Igazad van. Minden csapat más ebben a bajnokságban, mindenki jó csapat aki itt van. Mi alapból nem tehetjük meg egyik csapat ellen sem, hogy úgy állunk hozzá, kimegyünk és simán nyerünk. Minden mérkőzésre fel kell készülnünk. Az ellenfélnek van két külföldi játékosa és sok fiatal magyar akik nagyon ügyesek. Ugyanakkor ha ezt a hozzáállást látom, amit az MTK ellen, akkor szerintem nyerni fogunk, és szeretném ha ezt magabiztosan tennénk meg.”

Bár nem szokott Krisztián nagyon előre nézni, most azt kérem mégis tegye meg, hiszen azt utolsó hazai meccsünk jön az évben, utána két idegenbeli mérkőzéssel eljutunk az alapszakasz feléhez. Mi az amit erre a három meccsre szeretnénk még elérni. ” Számomra ez nem is kérdés, az a hozzáállás ami most volt, az maradjon meg. Ez nekem eredménytől függetlenül fontos. A realitás az, hogy szombaton nyerjünk, a két idegenbeli mérkőzésen viszont nem mi vagyunk az esélyesek, bármelyik bravúr győzelem lenne. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük az ellenfelek dolgát. Ami nagyon nagy dolog, hogy jó esélyünk van arra, hogy 11 mérkőzés után pozitív mérleggel álljunk. Ez hatalmas teljesítmény, és látatlanba aláírtam volna az év elején. Nagyon jó az NKE-Csata számára, hogy ilyen mérleggel állunk. De ne felejtsük el, hogy a fiataloknak továbbra is rengeteg munkát kell elvégezni, hogy igazán jó játékosok legyenek. Jó úton járunk, meccsről-meccsre látom a fejlődést, tovább kell dolgoznia a csapatnak.”