Krisztián elemez: MTK Budapest – NKE-Csata

A 2019-es év első meccsén az MTK Budapest csapata ellen léptünk pályára és arattunk nagy arányú győzelmet. Vezetőedzőnkkel, Tursics Krisztiánnal beszélgettünk erről kicsit bővebben. 

” Kifejezetten örülök az eredménynek, meg annak, hogy jól kezdtük az évet. Azt gondolom mindig fontos, hogy egy csapat hogyan nyitja az évet, milyen mérkőzéssel, milyen eredménnyel. Nekünk sikerült kifejezetten jól kezdeni. Természetesen voltak hibáink, de azt tudom mondani, az egész csapat koncentrált volt. Összességében egy magabiztos győzelmet sikerült aratni, voltak már jó védekezésre utaló jelek, voltak kifejezetten szépen kidolgozott támadásaink, jó helyezkedésnek köszönhető, labdaszerzésből szerzett kosaraink, ami kevés volt az utóbbi időben. Volt pozíció játékunk, ami az elmúlt hónapokban nagyon hiányzott, most végre ezek is megvalósultak, ennek külön örültem.
Sok pozitívum volt, de aminek külön örülök, hogy  a két legjobbja a mérkőzésnek két 17 éves játékos volt. A sajtófalnál Angyal Barbi állt mellettem, ami általában azt jelenti, hogy ő volt a legjobb játékos, de hasonlóan kiemelkedően játszott Mányoky Réka is, aki kifejezetten jó játékkal, koncentrált védekezéssel a másik legjobbja volt a csapatnak. Azért azt is meg kell jegyezzem, hogy Bujdosó Nóri megint nagyon extra mezőnymunkát végzett, ami nekünk mindig tartást ad, nyugalmat a fiataloknak.
Akit még szeretnék most kiemelni, mert idén még kevesebb szó esett róla, az Solymosi Noémi. Ahogy beszállt a padról, azt jó volt nézni, nagyon erősen, magabiztosan játszott, jó volt látni amiket csinált. Láthatóan lendületet adott a csapatnak, nagyon pozitív emberként szállt be és sokat hozzá tudott tenni a győzelemhez. Örülni kell annak, hogy továbbra is ki tudok emelni 3-4 fiatal magyar játékost, aki hozzá tud tenni a mérkőzéseinkhez.
Az előnyünket szépen és fokozatosan építettük fel, végül egy magabiztosnak mondható, 25 pontos győzelmet tudtunk aratni, úgy, hogy minden játékosom pályára tudtam küldeni, és közel 10 pernyi játékidőt mindenkinek tudtam legalább adni. Ettől továbbra se szeretnék eltérni, hogy a fiatal játékosaink kapjanak játékidőt, hogy bizonyíthassanak, amivel most éltek is egyébként.
Szeretném megjegyezni azt is, hogy az MTK nem játszott rosszul, sok üres dobásuk kimaradt, nem tudtak ritmust kapni, de melóztunk rendesen, hogy ez így is legyen. Nem volt tökéletes a meccs a részünkről, butaság lenne azt hinni, hogy jól védekeztünk egész mérkőzésen! Voltak jó periódusaink, de az ellenfél nem tudta kihasználni a gyengébb időszakainkat, ezért lett magabiztos ez a győzelem.
Ez a szünet szemmel láthatóan jót tett, már nagyon kellett ez. Olyan hosszú folyamat végére értünk év végén, hogy ezek a fiatal játékosok egyszerűen elfáradtak. Kicsit fizikálisan is, de elsősorban fejben, mentálisan volt ez sok, a rengeteg új impulzus. Kellett egy kis megszakítás, kis karácsonyozás, feltöltődés, főleg az utolsó, pocsékul sikerült két meccs után. De mondhatom, hogy az első heti edzésmunkánk jól sikerült, ami megalapozta ezt a győzelmet, látszott a meccsen is.
A következő összecsapáson is remélem, hogy kijönnek ezek a Szekszárd ellen, itt pedig át is térhetünk a vasárnapi mérkőzésre. Az ellenfelet nem kell azt hiszem bemutassam, egy  összerakott, tudatosan, évek óta szisztematikusan építkező együttes, egy kiváló edzővel. Hazai pályán pedig extra erősek, nagyon nehéz meccs lesz. Sokszor játszottunk ellenük, fel fogunk készülni belőlük. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon oda fogjuk tenni magunkat, nem fogunk feltett kézzel pályára lépni. Azt akarom látni, hogy egy kicsit újra sikerült fejlődnünk, keményebben és pontosabban védekezünk, az új támadási figuráinkat megcsináljuk. Ha ezek a fejlődést mutató jelek meglesznek, akkor én elégedett leszek, azt pedig hogy mire lesz elég, majd meglátjuk!”