Cegléden sem sikerült

Újabb fájdalmas vereséget szenvedtünk el, továbbra sem sikerül kijönni a hullámvölgyből, immáron három mérkőzéses vereség szériában vagyunk.

A Sopron elleni jól sikerült első negyedben reménykedve várhatta csapatunk a VBW CEKK Cegléd elleni mérkőzést. Tursics Krisztián újra variált kicsit a kezdő ötösön, ezúttal a Horváth, Lang, Lelik, Barnai, Jovanovic kezdővel álltunk ki. A remélthez képest végül felért egy pofonnal a valóság, hiszen az első pár percben még a gyűrűt is alig találták el a lányok, három perc játékot követően már 7-0-ra vezetett a hazai csapat. Ha ez nem lett volna elég, Horváth Bernadett egy kemény ütközést követően el kellett hagyja a pályát és már nem tudott visszatérni. Az első negyedben ezt követően aztán sikerült rendezni a sorokat, a cserék tudtak lendíteni a csapaton. Végül 22-19-es, három pontos hátrányban fordultunk rá a második negyedre, ami mondhatni a szokásoknak megfelelően nem sikerült jól, ellenfelünk folyamatosan növelte előnyét. A védekezésünk nem tudott jól együtt mozogni, könnyű kosarakat szerzett ellenfelünk, míg támadásban sokat hibáztunk, így 43-32-es hátránnyal vonultunk a szünetre.

A szünet szemmel láthatóan újra jót tett együttesünknek, sikerült rendezni a gondolatokat a fejekben, és megindítottuk a felzárkózást, szépen fokozatosan kerültünk egyre közelebb a ceglédi csapathoz. A védekezésünk újra magas hőfokon pörgött, feszessé vált, a váltások működtek, teljesen megfojtottuk a hazai csapat támadójátékát. Ennek eredményeként a 4. negyedre sikerült egy labdára megközelíteni a CEKK csapatát, sőt 5 perccel a mérkőzése vége előtt átvenni a vezetést!  A következő támadásból sajnos rögtön visszavette a vezetést az ellenfél, és ezt követően eladtunk egy labdát, amivel sikerült egy lélegzetvételnyi előnyt adjunk nekik. Ez a két szituáció pedig megroppantotta a lányokat, nem volt még egy komoly rohamra energia, és végül egy újabb nagyon fájdalmas, 72-66-os vereséget szenvedtünk el. Ellenfelünknél Jovana Popovic játszott kiemelkedően, 21 pontja még 8 lepattanót is megkaparintott és kiosztott 7 gólpasszt is, ezzel pedig minden mutatóban ő produkálta a legjobb számokat a két együttes statisztikáit figyelembe véve.

Csapatunknál Lelik Réka és Nagy-Bujdosó Nóra zárt 20-20 ponttal, előbbi 3 lepattanót és 1 gólpasszt, utóbbi 7 lepattanót és 1 gólpasszt mutatott még fel. Rajtuk kívül Kelsey Lang jutott még el 11 pontig, azonban a három jobb teljesítmény ezúttal kevés volt a sikerhez.

Sajnos továbbra sem sikerült kimásznunk a hullámvölgyből, viszont a sűrű programnak köszönhetően szombaton már lehetőségünk is nyílik a javításra, hiszen ZTE NKK csapatát látjuk vendégül a Ludovika Arénában.

Tursics Krisztián: Ugyanabba a hibába estünk bele, mint a Vasas ellen. Tizenöt pontos hátrányt csináltunk magunknak úgy, hogy lényegében nem védekeztünk. A második félidőben elkezdtünk kosárlabdázni, futni az eredmény után, aztán fordítottunk is, mint a Vasas ellen, de amíg ezt a védekezést és támadást nem tudjuk kitolni negyven percre, nem fogunk meccset nyerni senki ellen sem. Megérdemelten győzött a Cegléd.

Peter Jankovic: Jól kezdtünk és a saját részünkről a szezon eddigi legjobb védekezését mutattuk be az első félidőben. A másodikra a Csata agresszívabb védekezéssel jött ki, amivel felzárkózott, de jókor érkeztek a tripláink és a végjátékban rutinosan játszottunk. Csapatom végig jól küzdött.

Nagy-Bujdosó Nóra : Rosszul kezdtük a mérkőzést, puhán védekeztünk, és itt kezdődnek a bajok. Amíg ezen nem változtatunk, ahogy a második félidőben elkezdtük már azt az utat, ezt meg kéne már az első félidőben is. Hogyha ez meglesz, akkor tudunk majd meccseket nyerni.

Révész Luca : Gratulálok a csapatnak, mert nagyon összeszedett játékot játszottunk. Sikerült megcsinálnunk azokat, amiket az edzőnk kért tőlünk az edzéseken és itt a meccsen is. Nehéz mérkőzés volt, a végére kicsit elfáradtunk, de sikerült összeszedni magunkat és nyertesen kijönni a végjátékból.

VBW CEKK Cegléd–NKE-FCSM Csata 72–66 (22–19, 21–13, 13–19, 16–15)
Cegléd, 200 néző
CEGLÉD: Swanier 7/3, Popovics 21/3, Révész B. 4, Kobolák 10/6, Baugh 14. Csere: Böröndy D., Gorjanácz 9/9, Hamilton-Carter 5, Révész L. 2. Edző: Peter Jankovic
CSATA: Horváth B., N. Jovanovics 3/3, Lelik 20/9, Barnai 6, Lang 11/3. Csere: Nagy-Bujdosó 20/9, Angyal B., Mányoky 2, Austria 2, Antics 2. Edző: Tursics Krisztián