Veretlenül nyerte meg a magyar bajnoki címet a Sopron Basket

A soproni csapat 13. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot.

Érdekes volt úgy nekifutni egy bajnoki döntőnek, hogy az egyetlen kérdése az volt, vajon tud e legalább egy mérkőzést fogni a DVTK a Sopron ellen, vagy a címvédő veretlenül fogja megnyerni a bajnokságot. Az első mérkőzésen ennek tudatában léptek pályára a csapatok, a soproni együttes pedig komoly erődemonstrációt tartva átrohant a miskolci csapaton, a végén 14 pontos győzelemmel hozta az első mérkőzést. A párharc kulcs meccsének a második összecsapás ígérkezett, melyet a DVTK hazai pályáján, a Generali Arénában rendeztek meg. Itt pedig újra nem hagyott kérdőjeleket az Euroliga idei kiírásának 4. helyzett csapata, 45-62-re hozta ezt a mérkőzést és úgy utazhatott haza, hogy a bajnoki cím ünneplésére készül. A döntő utolsó mérkőzésén becsülettel küzdött a DVTK, de már húsz ponttal is vezetett a Sopron, amely továbbra is magas hőfokon égett, szívósan védekezett és egyértelműen uralta a mérkőzést, melyet 67-53-ra megnyert.

Mindent figyelembe véve elmondhatjuk, büszkék lehetünk az NKE-FCSM Csata lányaira. Bár két mérkőzésen alulmaradt a rájátszás első körében a DVTK ellen, de mindkét meccsünk szoros volt a későbbi bajnoki ezüstérmes ellen.

Gratulálunk a Sopronnak a tökéletes szezonhoz és a bajnoki címhez!

 
Roberto Iniguez (Sopron Basket) : Fantasztikus csapattal dolgozhattam együtt, remek volt a kémia a játékosok között. Nagyon dolgozott mindenki azért, hogy ezt a sikert elérjük. Nagy szó, hogy veretlenül végeztünk az élen, ez ezelőtt csak kétszer sikerült. Ami a jövőt illeti, most nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk, a legfontosabb, hogy ezeket az eredményeket kiélvezzük.

 
Cziczás László (Aluinvent DVTK) : Nincs bennem hiányérzet, büszke vagyok az eredményünkre, kihoztuk a szezonból a legtöbbet. Megérdemelten lettünk ezüstérmesek, s ezt a medált feleségemnek és kislányomnak ajánlom.

Hazai játékos nyilatkozata
Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket) : Nagy dolog ebben a rendkívül erős magyar bajnokságban veretlenül aranyérmesnek lenni, fantasztikus idényen vagyunk ismételten túl. Nekem december óta voltak gondjaim a sérülésemmel, volt, hogy edzeni sem tudtam, de az eredménysorunk mindenért kárpótol. Jó érzés ehhez a csapathoz tartozni.

Vendég játékos nyilatkozata
Kányási Veronika (Aluinvent DVTK) : Óriási élmény volt eljutni a fináléig és döntőt játszani. Nyilvánvaló, hogy a Sopron kiemelkedik a magyar mezőnyből, de mindent megpróbáltunk, mindent kiadtunk magunkból. Megtiszteltetés és még egyszer mondom, nagyon nagy élmény volt Európa egyik legjobb csapata ellen döntőt játszani, s bár nyerni nem volt esélyünk, úgy érzem, helytálltunk.

Sopron Basket–Aluinvent DVTK 67–53 (22–7, 9–15, 24–11, 12–20)
Sopron, 1500 néző
SOPRON: TURNER 11/3, Casas 12, CRVENDAKICS 17/9, Dupree 8, Határ 8. Csere: Fegyverneky, ZAHUI 9/6, Dubei, Weninger 2, Czukor, Varga K. Edző: Roberto Íniguez
MISKOLC: Medgyessy 7, Walker-Kimbrough 5/3, Skorics 6, Putnina 7, MOKANGO 19. Csere: Szücs R. 4/3, Zele, Szabó F., Kányási 5/3, Kiss A., Eperjesi. Edző: Cziczás László

A párharc végeredménye: 3-0 a Sopron Basket javára

Forrás: hunbasket.hu

Fotó – Tóth Zsombor / Sopron Basket