“NAGY REMÉNYEKKEL ÉRKEZTEM A CSATÁHOZ!”

A bajnokság előtt bemutatjuk a klub új játékosait, először az alig húszéves 180 cm magas szlovén felnőtt válogatott, aki a Celje bajnokcsapatából augusztus 26-án érkezett és már tíz napja a csapattal készül. Zala Friskoveccel ismerkedjünk meg.

Mikor és hol kezdtél kosárlabdázni?

-Ljubljanában születtem 1999. október 10-én – már nagyon fiatalon 2005-ben hatévesen a Ljubljana mini csapatában kerültem kapcsolatban a sportággal.

Melyik csapatokban játszottál Szlovéniában és milyen eredményeket értél el eddig?

-A Ljubljana után a Jesicába játszottam, majd a Meirija a Grosuplje majd 2015-től a Celje következett. Az elmúlt szezonban 31 mérkőzésen 12,9 pontos átlagom volt és megnyertük a szlovén bajnokságot!

A tavalyi szezonban volt csapatoddal az Európa Kupában is részt vettél. Mennyiben segítette fejlődésed a kupaszereplés?

– A Celjével bekerültünk a csoportkörbe, ahol hat mérkőzést játszottunk és egy győzelmet szereztünk. Természetesen sokat tanultam azokból a mérkőzésekből és segített belelátnom az európai kosárlabdába is.

Végigjártad hazádban a korosztályos válogatottakat, majd bekerültél a szlovén felnőttválogatottba, sőt a júniusi Európa bajnokságon mérkőzésenként közel húsz percet játszottál. Mit jelentett ez számodra?

– Nagyon boldog voltam hogy a válogatott edzője meghívott a nemzeti csapatba. Nagy megtiszteltetés volt, hogy az EB csapatba bekerültem és Európa legjobb válogatottjai ellen játszhattam. Sok munkával készültünk az EB-re, a csoportmeccseken a magyar válogatottól a végjátékban kaptunk ki, majd a nyolc közé jutásért az EB ötödik Belgákkal csak öt ponttal maradtunk alul, így végül Olaszország mögött a 10 helyen zártunk. Személy szerint nem voltam elégedett, de a szerencse is kellett volna, hogy előbb végezhessünk.

Első idényedre készülsz légiósként, a magyar bajnokságot, játékosokat mennyire ismered?

– Nem sokat tudok a ligáról, de azt igen, hogy sok jó játékos van az NB I-ben és már nagyon izgatottan várom a kezdést. A magyar játékosok közül Horváth Bettit, Lelik Rékát, Studer Ágit, Kiss Virágot és Gereben Líviát ismertem eddig a korosztályos tornákról.

Milyen eredménnyel lennél elégedett új csapatoddal az NKE-FCSM Csatával a bajnokság végén?

– A legfőbb célom, hogy a csapat jobban szerepeljen az elmúlt szezonnál. Az idei bajnokság végére az első ötbe kerülnénk, igazi csapattá érjünk össze. Fontos számomra a csapatjáték, sok energiát adni a társaknak és a legjobb tudásunkat nyújtsuk a pályán. Remélem ha ez megvalósul, akkor minél többen szurkolnak, buzdítanak bennünket a lelátón a győzelembe.

Egy hónap múlva 20 éves leszel, milyen célokat tűztél ki magad elé a kosárlabdában?

– Mivel a pályafutásom elején vagyok – legfőbb célom az, hogy lépésről-lépésre fejlődjek, mindent alárendelve a sportágnak, a lehető legjobbat tudjam nyújtani mindig és pár éven belül szeretnék az Euroligában is játszani.

Legvégül mi a kedvenc időtöltésed a kosárlabdán kívül?

– A család és a barátok, de szeretem a Netflix sorozatokat és a mozifilmeket.

Köszönöm a beszélgetést, jó játékot és eredményes évadot kívánok!

Hoffer Zoltán

Leave a Reply