SZOROS MÉRKŐZÉSEN, ÉRTÉKES GYŐZELEM!

NKE-FCSM Csata – CSM Satu Mare 66:59 (12:22, 24:11, 14:18, 16:8)

Felkészülési mérkőzés – Ludovika Aréna

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 2, Lelik 14/6, Friskovec 17/9, Radócz 4, Cannon 23/3 Csere: Angyal 2, Mányoky 2, Horváth F., Solymosi, Boros 2, Krasovec, Várszegi. Edző: Tursics Krisztián

Ma este, felkészülési mérkőzés keretében, hazai pályán fogadhattuk a román bajnokság egyik csapatát, a CSM Satu Marét.

A találkozó előtt, a vezetőedzőnk elmondta, hogy “az első nagyobb próbatétel előtt állunk, mivel a román bajnokság élcsapatával mérhetjük össze a tudásunk  így most fog kiderülni hol tartunk valójában a bajnokság rajtja előtt, amely két hét múlva veszi kezdetét. Meglátjuk majd, hogy mit tudnak kezdeni a lányok a védekezésben és a támadásban egy erős ellenfél ellen.” Kiemelte, hogy szeretné viszontlátni amit eddig gyakoroltak és hangsúlyozta, hogy mindenkit a pályára fog küldeni több kevesebb idővel. 

A kezdőcsapatban kapott helyet a két új igazolásunk, a szlovén Friskovec és az amerikai Cannon, aki négy napja érkezett Budapestre. 

Kezdés után Cannon kosarával szereztünk vezetést – majd fej-fej mellett haladtunk 12:13-ig. Cannon 7 , Friskovec 5  egységig jutott, de itt megtorpantunk és a vendégek kegyetlenül kihasználták a figyelmetlenségünket, aminek következtében a 9. percre már 12:22-re húztak el. Ekkor Tursics mester időt kért és próbálta korrigálni a hibákat, de a negyed végére megmaradt a 10 pontos különbség a két csapat között.

 

A folytatásban próbáltuk ledolgozni a hátrányt. A 15. percben megérkezettaz első magyar pontunk, ami rögtön triplát ért, Lelik pontos dobásával már 23:27 lett az eredmény Ebben a periódusban kiválóan védekeztünk – és a 17. percben Boros büntetőivel ismét egyenlítettünk, 29:29. Majd újabb Lelik tripla következett és Radócz Fanni is kosárral fejezett be egy szép támadást, az eredményjelző ekkor már 34:29-et mutatott. A félidő végére 36:33, 3 pontos előnnyel fordulhattunk.

 

A második félidő első része ismét kiegyenlített játékot hozott – egyenlített a Satu Mare. Ezután Friskovec egy szép triplából szerzett pontokat, Krasovec Lili látványos szerelése nagy tapsot aratott. A negyed végére 50:51-es vendég előnnyel érkeztünk a záró felvonáshoz.

 

Aztán az utolsó tíz percben Lelik gyönyörű indításából Friskovec szerzett pontokat, majd Boros  labdája után Cannon fejezett be egy támadást duplával, amelyhez  a csapatkapitány, Horváth Betti is feliratkozott Cannon szép átadását értékesítve. Az eredmény  56:51 lett! 

Ezután a Satu Mare még egyenlített, de az utolsó két perc a Csatáé lett, amelynek köszönhetően szoros mérkőzésen, de 7 ponttal legyőztük a román élcsapatot. A két légiósunk jól mutatkozott be, Cannon 23, míg Friskovec 17 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

A  bajnoki rajt előtt körvonalazódik a csapat arculata.  A harmadik légiósunkkal, Gustafsonnal kiegészülve  bizakodva  várhatjuk a szezon kezdetét. 

 

Szombaton 11.30-kor ismét a Ludovika Arénában  összecsap a két csapat a felkészülési mérkőzésen, ahova várják a lányok a szurkolókat. 

 

Tursics Krisztián: Kiváló mérkőzés volt, jól szolgálta a felkészülésünket. Az első tíz percet leszámítva, ahol kapkodtunk – de a második etaptól pozitív dolgokat láttam.

Azt kaptam, amit elterveztünk, holnap délelőtt folytatjuk!

Leave a Reply