ÚJABB SIKER, MAGABIZTOS GYŐZELEMMEL!

NKE-FCSM Csata – CSM Satu Mare 81:68 (25:15, 14:13, 22:21, 20:19)

Felkészülési mérkőzés – Ludovika Aréna

NKE-FCSM Csata: Angyal 8/3, Friskovec 8/6, Mányoky 4 Radócz 4/3, CANNON 10 Csere: LELIK 15/9,HORVÁTH B. 10, BOROS 9/3, Várszegi 9, Solymosi 4, Horváth F., Krasovec.  Edző: Tursics Krisztián

A tegnap esti mérkőzés óta eltelt tizenhét óra és ismét megmérkőztünk a román bajnokság élcsapatával. Nagy kérdés volt, hogy ma délelőtt melyik csapat lesz frissebb és kinek az akarata érvényesül majd jobban. 

Tursics Krisztián két helyen változtatott a kezdőcsapaton, Angyal és Mányoky került a kezdő ötösbe Horváth B., és Lelik helyett.

Emma Cannon duplájával ismét jól indult a mérkőzés, majd Mányoky Réka is eredményes volt, ekkor 4:0-ra vezettünk. Nem késett a válasz sem, 4:5-re fordítottak a vendégek, de mint később kiderült utoljára voltunk hátrányban. Lelik 2 triplával szállt be a kispadról, amelyet Várszegi 2 kosara és Boros duplája növelt tovább.  Támadásban nem is hibáztak a lányok és a negyed végére állva hagytuk a Satu Marét – így 25:15-el ért véget az első etap.

A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott – a vendégek védekezése feljavult és kevesebb kosarat láthattak a kilátogató nézők – de így is tartottuk a különbséget, 39:28-as előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidő első felében a négy faulttal játszó Friskovec megrázta magát és két perc alatt 2 triplát és duplát szórt be, ekkor már 47:30 volt az eredmény. A folytatásban Horváth Betti is beköszönt távolról, így 50:32-re vezettünk. A vendégek az időkérés után rendezték a soraikat és a félidő végére felzárkóztak, úgy hogy Angyal Barbi 6 pontjával és Lelik Réka 1 triplájával tartottuk az eredményt 61:49-en az utolsó etap előtt. 

A záró tíz percben még 61:54-re feljött a Satu Mare, de Radócz Fanni és Boros Julcsi triplájával visszaállt a 13 pontos különbség. A végjátékban Várszegi Réka 5 pontja és Mányoky Réka duplája után már 78:66-nál eldőlt a mérkőzés. A végére Lelik Réka még 2+1 kosarával (a mérkőzésen 15. Pontjával) beállította a végeredményt – másodszor is sikerült legyőzni a Satu Mare együttesét, amelyhez a jó teljesítmény és a kiváló első negyed  Járult hozzá döntően.

A csapat legközelebb szeptember 19-én, csütörtökön 18:00 órakor lép pályára a Sió Kupán, a házigazda KSC Szekszárd ellen!

Leave a Reply