Rögtön egy topcsapat ellen kezdünk

Nem is kaphattunk volna nehezebb ellenfelet az első forduló sorsolásakor: szombaton a bajnoki címvédő és kupagyőztes Sopron Basket együttese érkezik a Ludovika Arénába. Ugyan több változás is történt Fegyverneky Zsófiéknál a nyáron, azt azért kijelenthetjük: ez a Sopron még mindig komoly erőt képvisel. A mérkőzés ingyenesen megtekinthető!

Nem volt túl kegyes hozzánk a sorsolás, hiszen rögtön az első fordulóban megkaptuk a mindkét hazai versenysorozatban címvédő Sopron Basketet. Szombati ellenfelünk amellett, hogy az utóbbi évtizedben hét bajnoki címével és hat kupagyőzelmével dominálta a magyar mezőnyt, a nemzetközi színtéren is sikerült maradandót alkotnia. Nekünk sem volt túl sok sikerélményünk a soproniakkal szemben: a tavalyi alapszakaszban itthon (58-104) és idegenben (55-93) is jócskán alulmaradtunk ellenük.

A Sopron Basket tavaly kétszer is nagy különbséggel győzött ellenünk.

Azért a szombaton pályára lépő Sopron Basket már nem lesz ugyanaz a csapat, mint amelyik például tavaly tükörsimán nyerte a DVTK elleni bajnoki döntőt, hiszen a nyáron meghatározó játékosok (Turner, Dupree, Zahui) mellett a sikerkovács Roberto Iniguez vezetőedző is távozott. A helyükre Jelena Brooks (Milovanovic), Briann January és Varga Alíz érkezett, valamint vélhetően nagyobb szerepet kapnak majd a fiatal játékosok is. A kispadra a tavaly a ZTE-vel bronzérmet szerző Gáspár Dávidot szerződtette a klub.

A jövés-menés ellenére elmondhatjuk, hogy a Sopron Basket továbbra is a magyar bajnokság első számú csapata, és alighanem az egész sportág felkapná a fejét, ha sikerülne győznünk a szombati mérkőzésen. Persze, ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a lányok felszabadultan, teher nélkül játszhatnak, és talán ez lehet a legfőbb fegyverünk a mérkőzésen. Amely ingyenesen megtekinthető, így minden Szurkolónkat és fővárosi kosárlabda barátot arra buzdítunk, hogy válassza a Ludovika Arénát szombat esti programként!

NKE-FCSM Csata – Sopron Basket

Ludovika Aréna, szombat 19:00

V.: Goda László, Győrfy Ruben, Nepp László (Bodrogváry Iván)

Leave a Reply