Krisztián elemez: A Sopron ellen súlyozottan jöttek ki a hibáink

Ebben a szezonban is megosztjuk Tursics Krisztián kincset érő gondolatait a mérkőzések után, folytatódik a tavaly népszerűvé vált Krisztián elemez című rovatunk. Elsőként a szombati, Sopron elleni találkozót vizsgáljuk meg vezetőedzőnk szemével.

Jó ritmusban kezdtük az egész mérkőzést, jól működtek a játékaink. A védekezésünk is rendben volt, és úgy kezdtünk, ahogy egy ilyen ellenféllel szemben kell – kezdett bele Krisztián. Az első negyeddel kapcsolatban kiemelte, hogy végig egálban voltunk egy nálunk jóval erősebb csapat ellen. Támadásban szuper dolgokat produkáltunk és védekezésben is előkerültek jó megoldások – a sok-sok hiányosságunk ellenére.

A második etapban jött ki a két keret közti különbség

A második negyedben olyan intenzitásra kapcsolt a Sopron – folytatta –, hogy 4-5 perc alatt gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. 24-7 lett ez a tíz perc, hihetetlen eladott labdáink voltak: felvezetés után az első passznál hibáztunk, az indító passzunk rossz volt, ez a periódus pedig megpecsételte a sorsunkat, hiszen közel húsz pontos hátrányban mentünk be az öltözőbe. Innentől nem lehettek győzelmi reményeink, így azt a célt tűztük ki, hogy ne veszítsük el a második félidőt.

Krisztián elégedett volt külföldi játékosaink bemutatkozásával

Felhívta a figyelmet, hogy a jó második félidő ellenére Jelena Brooks semlegesítése finoman szólva sem sikerült. Egál második húsz percet hoztunk, voltak kifejezetten jó periódusaink. Látszik viszont, hogy a védekezésünk még egyáltalán nem állt össze, olyan üres gólokat engedtünk az ellenfélnek, ami később nem fog beleférni. A Sopron legjobb játékosát többször is egyedül hagytuk a hárompontos vonalon, holott ezekre a szituációkra külön készültünk – fogalmazott.

Légiósaink hozták a szeptemberben elvárhatót

Külföldi játékosaink teljesítményét elemezve kiemelte Megan Gustafsont, aki ennyi idő után még nem ismerheti új társai minden gondolatát, ez pedig meglátszott a játékunkon. Mint mondta, látni kell, hogy Megan, aki az egyik legfontosabb játékosunk lesz, csupán egy hete csatlakozott a kerethez, ennek megfelelően támadásban, védekezésben és kommunikációban is komoly hiányosságai vannak, meg kell szoknia a társait, ami időbe telik. Több hetet kell még együtt dolgoznunk, hogy kerek egész legyen a támadásunk és a védekezésünk is. A légiósok összességében jó munkát végeztek, maximális erőbedobással. Becsúsztak hibák, de nem lesz velük probléma, ha összeáll a játékunk – hangsúlyozta.

Ilyen közönséggel a hátunk mögött egy pillanatig sem lehet feladni

Voltak ugyan jó periódusaink, de teljesen kaotikus pillanataink is. Persze, fontos, hogy elmondjuk, az egyik legjobb magyar csapattal találkoztunk, a Sopron ellen pedig súlyozottan kijöttek a hibáink – mondta.

Ez a Csata sohasem teheti meg, hogy feladja

Cserepadunk mindössze három pontot tudott a közösbe tenni szombaton. Krisztián szerint látszott, hogy a Sopron teljesen más szinten dolgozik, mint a mi cserepadunk, erre a fiataljaink nincsenek felkészülve. Ebből a szempontból is tanulságos meccs volt, hiszen ők is testközelből láthatták, hogy hová szeretnének eljutni. Ennek még a közelében sincsenek, és ehhez a nívóhoz minden nap száz százalékosan kell dolgozni.

Hazai pályán, ilyen közönség előtt ezzel a fiatal csapattal nem tehetjük meg, hogy közel harminc pontos hátrányban feladjuk, leülünk és beletörődünk. Ezt tudomásul vették a játékosok is: végig kell hajtaniuk a mérkőzést, bármi is az állás. A 35. perctől el is kaptunk egy jó periódust, erre pedig lehet építkezni – vélekedett vezetőedzőnk az utolsó negyed kiváló játékáról.

Leave a Reply