Egyet hátrébb léptünk a ZTE-meccshez képest

Ki nem kényszerített hibák, eladott labdák, dobásbiztonság – főként ezek miatt bosszankodott Tursics Krisztián vezetőedzőnk a Vasas elleni összecsapás után. Edzőnk szerint hamarabb is eldönthettük volna a meccset, ami az utolsó percekig izgalmas maradt. Krisztián elemez.

Sorozatban a második győzelmünket arattuk, aminek örülni kell – kezdte szokásos elemzését vezetőedzőnk –, de nem szabad elmenni azok mellett a hibák mellett, amelyekben a Zete-meccshez képest egyet hátrébb léptünk. Teljesen hiányzott az a gyilkos agresszivitás, ami megvolt Zalaegerszegen. Csalódott vagyok emiatt és így nem is tudunk tovább lépni.

Könnyű kosarakat hagytunk a Vasasnak, nagyon sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ami rendre labdaeladásokhoz vezetett – egy híján húsz labdát szórtunk el –, ebből pedig vagy ziccert dobhatott ellenfelünk, vagy üres hárompontos dobóhelyzete alakult ki. Ez egy egál meccsen nem fér bele – fejezte ki elégedetlenségét Krisztián, hozzátéve, hogy a dobásbiztonságunk sem volt olyan, mint múlt szombaton.

Többször is megnyerhettük volna a mérkőzést

Három extra teljesítmény érkezett a csapatból, ennyi minden meccsen szükséges, hogy győzelmi esélyeink legyenek. Az első negyedben viszonylag nagyobb különbséget alakítottunk ki, a másik három játékrészt viszont csak egálra hoztuk.

Vezetőedzőnk úgy érezte, hogy többször is elmehettünk volna húsz ponttal, de mindig jött egy-egy hiba támadásban, amiből a Vasas megszerezte a meccsben maradáshoz szükséges kosarakat.

Krisztián több dolgot hiányolt a csapattól a Vasas-meccsen

Krisztián a statisztikából ellenfelünk sok támadó lepattanóját – szám szerint 15-öt engedtünk Tóth Orsolyáéknak – és a vendégek büntetőinek a számát emelte ki. Ez utóbbi azt jelenti, hogy rossz ütemben használtuk el a taktikai fault lehetőségeinket, szinte mindig dobás közben ütöttük be őket, amiben szintén javulásra számít. Mint emlékeztetett, negyedenként 4, összesen 16 olyan faultot üthetünk, amiért – ha jó ütemben szabálytlalankodunk, akkor – nem jár büntető aktuális ellenfelünknek.

Minden meccsre más tervvel készülünk

Visszatértünk a Sopron elleni kezdőötöshöz, azaz a Horváth B. – Lelik – Friskovec – Cannon – Gustafson kezdőcsapat futott ki a találkozó elején a pályára. Mint Krisztián elmondta, az aktuális meccset kezdő ötös kiléte az úgynevezett game planning része, azaz a kezdőcsapat és a rotáció nem a játékosok erőssége, hanem más szakmai szempontok alapján dől el.

Készültünk a Vasas játékára, amelynek erőssége, hogy minden gól vagy lepattanó után hihetetlenül gyorsan váltanak át védekezésből támadásba, majd megpróbálnak gyorsan helyzetbe is kerülni – mondta vezetőedzőnk, aki kiemelte, hogy 20 pontot dobtak tranzícióból a piros-kékek a szerdai mérkőzésen.

A hátralévő napokban rehabilitációs és átmozgató edzéseken vesznek részt a lányok, ahol már a BEAC erősségeiből is készülünk – tekintett előre Krisztián.

Leave a Reply