Nehéz meccsen győztük le a Vasast

Nem volt sétagalopp, a Vasas Akadémia többször is visszajött a meccsbe, de végül 82-73-ra legyőztük Földi Attila tanítványait a budapesti presztízsmeccsen.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első percekben: hol a Vasas vezetett, hol mi. 10-9-nél volt utoljára a vendég együttesnél az előny, aztán Lelik és Gustafson is három pontos akciót mutatott be. Amerikai centerünk és magyar válogatott hátvédünk újabb pontjai után 25-14-re is vezettünk. Az első negyed eredményét Vukov büntetői állították be. Lelik újabb hármasa és Cannon duplája vezette fel a második felvonást, 30-16-nál talán néhányan hátra is dőltek a csarnokban. A piros-kékek azonban szívósan küzdöttek, mi pedig, mint egy jól működő vállalat, sorra gyártottuk az eladásra szánt labdákat, így tíz pont körül stagnálni kezdett a különbség. A félidőt Budácsik hármasa zárta le, 47-40-re vezettünk.

A harmadik negyed öt vendég ponttal indult, 47-45-nél nagyon fontos triplát süllyesztett el Horváth Bernadett. Csapatkapitányunk a következő támadásunknál megismételte produkcióját, majd az ismét extra teljesítményt bemutató Gustafson és Cannon is újabb pontokat tettek a közösbe, 59-45-re elhúztunk. Fraser és Tóth Orsolya gondoskodtak arról, hogy ne legyen lefutott a meccs, 59-49-nél aztán megint Horváth Betti pillanatai következtek, aki összesen négy hármast jegyzett ebben a tíz percben. Sokáig őrizni tudtuk magabiztos előnyünket, a hajrában viszont kissé megmelegedett a Ludovika parkettje: másfél perccel a vége előtt 79-73-ra jött fel a Vasas. Tursics Krisztián időkérése után Gustafson harcolt ki büntetőket, amiket bedobott, majd az ellentámadás után Karlócai rossz triplakísérleténél dőlt el a találkozó.

Horváth Bernadett volt a meccs egyik hőse

Zalaegerszegi kiváló teljesítményünket ugyan nem tudtuk megismételni – különösen a 19 eladott labda bosszantó –, de 82-73-as győzelmünkkel visszavágtunk a Vasasnak a tavalyi hosszabbításos fiaskóért.

NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia 82-73 (25-16, 22-24, 21-15, 14-18)

Ludovika Aréna, 150 néző. V.: Nagy V., Ádám, Horváth Cs. (Dr. Gincsai)

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 17/15, Lelik 10/9, Friskovec 5/3, Cannon 17, Gustafson 27. Cs.: Mányoky R. 2, Radócz 3, Angyal, Boros 1.

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Fraser 23/3, Murray 16, Tóth O. 12/6.

A mérkőzés statisztikai oldala itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Nagyon nehéz mérkőzés volt, agresszív, küzdős játékkal. Zsinórban a második győzelmünket arattuk, ennek örülünk. Azzal viszont nem vagyok elégedett, hogy majdnem 20 labdát eladtunk és rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt. A Vasas többször is nyomás nélkül, tiszta dobóhelyzetben szerezhetett kosarakat. Szombatra javulnunk kell ezekben a dolgokban.

Megan Gustafson: Jól kezdtük a mérkőzést, remekül támadtuk a gyűrűt, azonban sok ki nem kényszerített hibát vétettünk nyomás alatt, főleg a második félidőben. Harcolnunk kellett, hiszen a Vasas is így tett. Összességében jó mérkőzés volt, remélem, hogy még tovább fejlődünk.

Leave a Reply