Zsinórban harmadszor győztünk

Kellemetlen stílusú, a 40. percig hajtó és több extra teljesítményt felvonultató BEAC-ot győztünk le a Ludovika Arénában 79-72-re, három meccsesre nyújtva nyerő szériánkat.

Ahogy arra számítani lehetett, a BEAC sem feltartott kezekkel lépett be a Ludovika Aréna küzdőterére. Már csak azért sem, mert sokan kísérték el Laklóth Annáékat, igazi meccshangulatot alakítva ki a csarnokban. Az első percekben vezettek is a vendégek, nehezen lendültünk játékba, a sűrű program miatt a frissesség is hiányzott a lányokból. Az első negyedet nem is tudtuk megnyerni, 20-20 állt a táblán tíz perc játék után. Eddig brillírozó légiósaink, Cannon és Gustafson is tompábbak voltak, Tursics Krisztián ezt Radócznak több játéklehetőséget adva próbálta ellensúlyozni, de később pályára került Solymosi is. A második félidő hajrájában tudtunk csak ellépni a BEAC-tól, 31-28-as vendég előnynél egy 14-2-es szériát repesztettünk.

A harmadik negyedben sokáig stagnált a különbség. A hajrára vezetőedzőnk magasabb sebességi fokozatra állította a csapatot, több fiatal játékosunk is a pályára került, akik egész pályás letámadással űzték-hajtották a vékonyabb paddal rendelkező újbudaiakat. 8-0-ás szériánknak köszönhetően 62-45-re húztunk el, lényegében eldöntve a találkozót. A negyedik negyedben már 79-56-ra is vezettünk, ekkor azonban megállt a játékunk, a BEAC pedig a finisben extra dobóteljesítményt tett le az asztalra és 16-0-ás (!) sorozattal zárta le a találkozót, így „csak” 79-72-re győztünk, megszerezve a harmadik sikerünket zsinórban. Vezetőedzőnk ezúttal mindenkinek adott lehetőséget és fiataljaink kivétel nélkül jól szálltak be a mérkőzésbe.

Legközelebb december 1-jén játszunk hazai pályán, addig – sorrendben – a TFSE-MTK, a PEAC, a PINKK és a DVTK vendégei leszünk.

NKE-FCSM Csata – ELTE BEAC Újbuda 79-72 (20-20, 22-13, 20-12, 17-27)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Frányó, Hervay, Oláh (Kis B.)

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 16/12, Friskovec 10, Lelik 5/3, Cannon 15, Gustafson 14. Cs.: Radócz 5/3, Mányoky R. 5/3, Angyal 3/3, Solymosi, Boros 6, Várszegi, Horváth F.

Az ELTE BEAC Újbuda legjobb dobói: Mérész 21/3, Laklóth 19/9, Fogg 16.

Horváth Bernadett: Kicsit fáradtan kezdtük a mérkőzést, de fokozatosan sikerült belerázódnunk. Örülök, hogy az egész csapat lehetőséget kapott és mindenki pályára léphetett.

Tursics Krisztián: Szerettem volna azokat a játékosokat is pályára küldeni, akik az előző meccsenek nem, vagy csak kevesebb lehetőséget kaptak. Ezek a játékosok pozitív visszajelzést küldtek nekem, hiszen jól szálltak be a mérkőzésbe. Nem tetszett, hogy ismét elbuktuk a lepattanó párharcot. Akárki tartózkodik épp a pályán, a negyedik negyedben kapott 27 pont elfogadhatatlan. Ugyan a BEAC ekkor extrán dobott, de ez nem mentség a rossz védekezésünkre.

Leave a Reply