Nem lehet még egy ilyen negyedünk

Magabiztos győzelem helyett a végén még izgulhattunk is egy picit. Ismét elbuktuk a lepattanózást, de az eladott labdáink számát tűrhető szintre szorítottuk le. Krisztián elemez: így győztük le az ELTE BEAC Újbudát.

Zsinórban a harmadik győzelmet arattuk és elmondhatjuk, hogy jól kezdtük ezt a szezont – mondta Krisztián a BEAC elleni győzelmünk után.

Bőven akadtak negatívumok és pozitívumok – tért rá vezetőedzőnk a szombati mérkőzés részleteire. Kiemelte, hogy elég rosszul indult a találkozó, hiszen a BEAC húsz pontot dobott az első negyedben. Nem működött a védekezés és a támadásinkba is sok hiba csúszott, azaz változtatnunk kell a startokon.

Újra mi szedtük a kevesebb lepattanót

Külön kitért a lepattanó harcra, melyet ismét elveszítettünk. Eddig csak a zalaegerszegi találkozón tudtunk több pattanót gyűjteni aktuális ellenfelünknél. A BEAC ellen különösen fájó alulmaradni ebben a statisztikában, hiszen magasabb, erősebb és fizikálisabb mezőnysorral és domináns centersorral rendelkezünk az újbudaiaknál.

Ugyanakkor fiataljaink remekül szálltak be a mérkőzésbe – tért át Krisztián a pozitívumokra –, mindegyikük hozzá tudott tenni a játékunkhoz. Mindez azt mutatja vezetőedzőnk számára, hogy akár a szombatinál kiélezettebb találkozókon is bele lehet dobni Boros Julcsiékat a mélyvízbe. Fontos energiák jöttek a padról a fiataljainktól.

Krisztián a pozitívumok közé sorolja azt is, hogy a Vasas elleninél (19) a hétvégén már kevesebb labdát adtunk el (11).

Nem kaphatunk ennyi kosarat egy negyed alatt

Az utolsó negyedben történtekkel viszont érthetően elégedetlen volt. Nem tehetjük meg, hogy egy sima mérkőzésből egy szoros végjátékot csinálunk úgy, hogy 27 pontot kapunk a záró etapban. Teljesen mindegy, hogy ki van a pályán, 27 pontot senkitől sem kaphatunk – méltatlankodott.

A BEAC extrán dobott az utolsó negyedben, négy távoli kosarat is szerzett, nem adta fel a mérkőzést még nagy hátrányban sem, ennek ellenére Krisztián úgy érzi, hogy a védekezésünk és a frissességünk is leromlott.

Vezetőedzőnk felhívta a figyelmet, hogy 8 nap alatt ez volt a 3. mérkőzésünk, ennek pedig látható jelei voltak a pályán a hajrában.

Hozzátette: mindezek mellett is végig mi irányítottuk a mérkőzést és mi diktáltuk a tempót.

A negyedik negyedre feljavult a BEAC

Ezúttal mindenki lehetőséget kapott, széles rotációt alkalmaztunk, ami része volt a mérkőzés előtti tervezésnek is. Például az az agresszív védekezés is, amit a harmadik negyedben a fiataljaink vezérletével mutattunk be.

Krisztián ugyanakkor megjegyezte, hogy ebben az időszakban is megvoltak a BEAC lehetőségei, csakhogy itt még nem dobták be a helyzeteket.

Voltak dolgok, amikkel Krisztián elégedett volt, de voltak, amikkel nem.

A kihagyott dobások miatt aztán gyorsindításokba tudtuk hajszolni magunkat és jó ritmusunk lett. A negyedik negyedben aztán a BEAC betalált, így nem voltak lepattanóink, gyorsindításaink, ez pedig megtörte a ritmusunkat. Lényegében gól után kellett felállt játékot hívni, emiatt lelassultunk – mutatott rá vezetőedzőnk.

Győzni megyünk a TFSE-hez is

Ebben a bajnokságban egyszerűen nincs gyenge csapat – tért rá a következő, szombati, TFSE elleni összecsapásunkra –, és ezt nem felmentés. Az újonc együttes győzött a PEAC és a PINKK otthonában, vállalható vereséget szenvedett a Miskolctól és egál félidőt hozott a Sopron ellen. Kiváló légiósokból és stabil magyarokból áll a csapat.

Az egész hetet kőkeményen végig kell dolgoznunk, hogy legyen esélyünk nyerni náluk. Kulcsmeccs lesz, hiszen, ha kikapunk, előnybe kerülnek velünk szemben a tabellán az egymás elleni eredmény miatt.

A csapatunk átlagéletkora továbbra is 20 év körül van, a légiósainknak sincs még túl sok tapasztalatuk, azaz nincs olyan meccs, amit félvállról vehetnénk. Ennek ellenére győzni megyünk az MTK-csarnokba, szeretnénk megszerezni a negyedik sikerünket is. A saját játékunkat is elemezni fogjuk a héten, nem lehet még egy ilyen negyed, mint a BEAC elleni negyedik – mondta Tursics Krisztián.

Leave a Reply