Az újonchoz látogatunk

A hozzánk hasonlóan három győzelmet számláló TFSE-MTK együttesével mérkőzünk szombaton. Ellenfelünknek ez az első idénye az A-csoportban, ennek ellenére óriási hiba lenne félvállról venni őket.

Komoly paradoxona a magyar kosárlabdázásnak, hogy míg a férfiaknál rendszerint elég rázós újonc idényt produkálnak a csapatok (gondoljunk csak a TF-re vagy a DEAC-ra), addig a nőknél inkább a pozitív eredményekre akadnak példák. Ebbe a sormintába illeszkedett a tavalyi 7. helyünk az alapszakaszban, több bravúrgyőzelmet bemutatva, és a „hagyományokat” a TFSE-MTK is szépen folytatja. Magyar Bianka tanítványai öt meccsen vannak eddig túl, a Sopron és a DVTK elleni papírforma vereségek mellett három szép, idegenbeli győzelmet arattak Pécsett, Kozármislenyben és Cegléden, jelenleg a tabella 6. helyén tanyáznak. Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy minden várakozást felülmúltak Németh Almáék. A menetelésből leginkább a két légiós, Alisia és Chanise Jenkins veszi ki a részét – VAL értéket tekintve a legjobb öt játékos között találjuk a nevüket, ami hatalmas szó.

Persze, a mi külföldi játékosaink teljesítményére sem lehet panasz, egyelőre a Gustafson-Cannon-Friskovec trió érezhetően magasabb szintet hoz, mint a tavalyi légiós sorunk, de magyar játékosaink érdemeit sem szabad elhallgatnunk: a legutóbbi, BEAC elleni győzelmünk alkalmával vezetőedzőnk, Tursics Krisztián is kifejezetten pozitívan nyilatkozott fiataljainkról, akik egyértelműen hozzáadtak a csapat játékához, és értelemszerűen a TFSE otthonában is ezt várjuk. Már csak azért is, mert az extra légiós teljesítmények esetén pont a magyar játékosok léphetnek elő mérkőzést eldöntő szerepkörbe.

A találkozót az MTK városmajori csarnokában játsszuk, melynek címe: 1122 Budapest, Acsádi Ignác utca 3. Szeretettel várjuk szurkolóinkat a találkozóra!

TFSE-MTK – NKE-FCSM Csata

Budapest, MTK-Csarnok, szombat 18:00

V.: Tóth Cecília, Lengyel Ádám, Sallai István (Mocsai László)

Leave a Reply