Győzelem a városmajori dobópárbajban

100 dobott pont, 15 hármas, 27 gólpassz – egészen kiváló támadójátékkal győztük le a TFSE-MTK együttesét egy remek hangulatú és közönségszórakoztató meccsen.

Igazi triplazáporral kezdtük a találkozót, Cannon, Radócz majd Horváth Betti is hármast érő dobást süllyesztett el a városmajori gyűrűben, azaz remekül alapoztuk meg a mérkőzést. A palánk alatt jól dolgozott a Cannon-Gustafson kettős is, 20-9-nél tíz fölé növeltük az előnyünket, valamint időkérésre sarkalltuk Magyar Biankát. A tíz pont körüli fórt megőriztük a negyed végéig és úgy tűnt, brutális dobóformát hoztunk magunkkal a budai vendégszereplésünkre. A második tíz percben is sokáig parádéztak a lányok, 46-30-nál tetőzött a különbség. Ekkor a két Jenkinsnek köszönhetően lendületbe jött a TFSE, amely a nagyszünetre nyolc pontig zárkózott fel.

Fotó: MKOSZ/TFSE-MTK

A második félidő elején legrosszabb rémálmaink váltak valóra, ugyanis 8-0-ával kezdett a TFSE, 50-50-nél kiegyenlített a hazai együttes – ezzel a részeredménnyel az esélyeket is nagyjából meg lehetett határozni a hátralévő időre. A két csapat pontszámának közelsége a csarnokban tapasztalható feszültséget is növelte, egyre többet foglalkoztak a felek a játékvezetőkkel. Technikait kapott a padunk és vezetőedzőnk is, Horváth Betti pedig egy elengedett ütközés után a földön maradt. Továbbra is kiválóan dobtunk, így 65-55-nél ismét megnyugtatónak tűnő előny birtokában voltunk. Bernáthék hiába csaptak le kíméletlenül, ha hibáztunk, még egyszer nem hagytuk felzárkózni a hazaiakat. Úgy tartottuk a tíz pont körüli különbséget, mintha évek óta ezt csinálnánk, végül a győzelem mellett a száz dobott pontnak is örülhettünk.

A 100-87-es sikerünk azt jelenti, hogy négyes győzelmi szériával látogatunk jövő hétvégén az eddig bukdácsoló PEAC-hoz, majd a még nyeretlen PINKK-hez, Tursics Krisztián pedig a mérkőzést követően kijelentette, mindkétszer győzni megyünk Baranyába.

TFSE-MTK – NKE-FCSM Csata 87-100 (15-24, 27-26, 19-19, 26-31)

Városmajor, MTK-Csarnok, 400 néző. V.: Tóth C., Lengyel, Sallai (Mocsai)

A TFSE-MTK legjobb dobói: A. Jenkins 36/3, C. Jenkins 23/9, Bernáth 10/6.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 14/6, Mányoky R., Lelik 22/12, Cannon 15/3, Radócz 14/12.  Cs.: Gustafson 18/3, Friskovec 17/9.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: A budapesti kosárlabdasport számára ez egy kiemelten fontos mérkőzés volt. Ennek megfelelően látványos, sok pontos játékot láthattunk. Dobópárbajnak is nevezhetném a látottakat, ahol 50 feletti százalékkal zárt mindkét csapat. A 15 sikeres triplánk emberfeletti teljesítmény. Egyedül a védekezésünkkel nem vagyok megelégedve, ennek javítására a jövőben kiemelt hangsúlyt fektetünk. Az előttünk álló két mérkőzést is szeretnénk sikerrel venni.

Lelik Réka: Fontos győzelmet arattunk, ugyanis két hasonló kaliberű csapat mérkőzött meg egymással. A mai meccs kulcsa a csapatjátékunk volt, amit a 27 gólpasszunk igazol.

Leave a Reply