Ritkán fogunk meccset nyerni 87 kapott ponttal

Kiváló támadójáték, maga után kívánni valót hagyó védekezéssel. A pályára lépő játékosok extra teljesítményt nyújtottak, de az ellenfél két legponterősebb játékosát nem sikerült megállítani. Krisztián a TFSE elleni győzelem után is elemez.

Csak reménykedek a meccsek előtt, hogy ilyen támadójátékot hoz össze a csapatom – kezdett bele Tursics Krisztián a TFSE-MTK elleni találkozó elemzésébe. Valljuk be, nem sűrűn fordul elő, hogy ilyen dobószázalékot produkálunk és ennyi gólpasszt jegyezhetünk fel. 15 hárompontost és 27 gólpasszt értünk el, mindkettő nagyon erős statisztika.

Krisztián megjegyezte, hogy ellenfelünk sokat zónázott, akkor sem adta fel ezt a védekezését, amikor bedobtunk 5-6 hármast. Ez ellen pedig végig jól működött a játékunk, és ehhez párosult a kiváló dobóforma.

59 pontot dobott Chanise és Alisia Jenkins

Amennyire elégedett volt vezetőedzőnk a játéknak ezzel a részével, annyira nem lehetett boldog a védekezésünket látva. Mint elmondta, túl sok pontot kaptunk. A TFSE két légiósa is extra teljesítményt nyújtott, Chanise Jenkins 23, Alisia Jenkins 36 pontot dobott. Kiváló játékosokról van szó, de nem védekeztünk ellenük megfelelően.

Edzőink a mérkőzés előtt megbeszélték a lányokkal, hogy mik a két Jenkins erősségei, mire figyeljenek oda, ennek ellenére túl sok könnyű gólt dobtak. Elfogadhatatlan, hogy két játékos közel 60 pontot

Jól működött a hét fős rotációnk (Fotó: MKOSZ/TFSE-MTK)

szerezzen, ezt mindenképpen ki kell elemeznünk ezen a héten – bosszankodott Krisztián.

Mindkét játékos kiváló atléta, különösen Alisia remekül használja a testi adottságait és jól egy-egyezik. Kellemetlen stílusú, hiszen úgy gyakorlatilag mezőnyemberként játszik négyest – mondta, majd felhívta a figyelmet, hogy nem lesz mindig ilyen olajozott a támadójátékunk és 87 kapott ponttal ritkán tudunk mérkőzést nyerni.

Ha kitart a lendület, play-offba juthat a TFSE

Mindezek ellenére közönségcsalogató mérkőzés volt, amely minden taktikai elemet felvonultatott, jó reklámja volt a mérkőzés a kosárlabdának, lényegében egy férfi meccset láthattak a nézők. Krisztián reméli, hogy még sok ilyen mérkőzést rendeznek Budapesten.

Arról is beszélt, hogy a TFSE három idegenbeli győzelmével ettől a szombati mérkőzéstől eltekintve is bizonyította, hogy kiváló munkát végez, és ha kitart a lendületük, akkor be fognak jutni a legjobb nyolc közé.

Emlékeztetett: jó kezdés után tavaly, újoncként mi is megtorpantunk egy kicsit.

Ismét működött a szűkebb rotáció

Vezetőedzőnk elárulta, hogy – bár csak heten léptek pályára a Városmajorban – eredetileg nyolc fős rotációt képzelt el a TFSE elleni mérkőzésre, de a pályán lévő kulcsemberek olyan jól teljesítettek – a dobások pedig beestek –, hogy felülírta az eredeti planninget.

Sajnos nem küldött mindenkit pályára, akit szeretett volna, de az eredmény igazolja a szakmai stáb döntését – fogalmazott.

Krisztiánt az első technikaijával kapcsolatban is megkérdeztük. Úgy érezte, hogy nem működnek kellően következetesen a pályán a dolgok és azt sem szerette volna, hogy bárki megsérüljön, ezt jelezte kissé vehemensen a játékvezetőknek. A technikait természetesen jogosnak tartja.

A PEAC-ból is becsülettel felkészülünk

Vezetőedzőnk beszélt a szombati, pécsi mérkőzésről is. Mint mondta, hasonlóan az eddigi fordulókhoz, ezúttal is megtervezték a találkozót Bódi Ferenccel, és Horváth Balázs erőnléti edzőnk hathatós segítségével egész héten készülni fognak a Pécsből.

Sokat számít, hogy ismét van egy teljes hetünk készülni, és ezen a héten is elvégezzük azt a munkát, amit egy ilyen fontos meccs előtt kell – zárta elemzését Tursics Krisztián.

A heti munkát követően szombaton 16 órakor lépünk pályára a PEAC-Pécs otthonában. 

Leave a Reply