Pécsre utazunk az ötödikért

Zsinórban négy győzelemmel a zsebünkben utazunk szombaton a PEAC-Pécshez. Ellenfelünk az elmúlt hetekben hullámvölgybe került, az előző fordulóban azonban a ZTE legyőzésével új lendületet kapott, ennek ellenére győzni megyünk Baranyába is.

Nem túlzás kijelenteni, remek formában van a csapatunk, hiszen a Sopron elleni vereségünket követően csupa-csupa győzelem áll a csapat neve mellett, legutóbbi négy találkozónk pozitív kimenetele pedig a tabellán is meglátszik: jelenleg az előkelő harmadik helyen állunk. Ahhoz azonban, hogy be is kuckózhassunk a tabella elejére a közelgő válogatott szünet idejére, két igen fontos meccs vár még ránk.

Szombaton a PEAC-Pécsnél vendégeskedünk. Ellenfelünk az idei szezont két-két ukrán és amerikai külföldi játékossal kezdte meg, de az első számú irányító sérülése miatt már októberben bele kellett nyúlnia a keretbe: rutinos szenegáli válogatott játékmesterrel erősített Meszlényi Róbert együttese. Talán ennek is betudható, hogy a bajnokságban két, előzetesen nyerhetőnek kalkulált mérkőzést is elbuktak a pécsiek a TFSE-MTK és a Vasas ellen. Igaz, legutóbb legyőzték hazai pályán a ZTE-t, ami új lendületet adhatott a PEAC-nak, amely idén visszatért a nemzetközi porondra is.

Ami minket illet, a Tursics Krisztián – Bódi Ferenc – Horváth Balázs szakmai stábnak ismét egy teljes hete volt felkészülni következő ellenfelünkről (amíg a PEAC szerda este még Spanyolországban szerepelt), amit vezetőedzőnk elmondása szerint keményen végigedzettek a lányok – ezúttal a Csata utcai termünkben. Vezetőedzőnk felhívta a figyelmet, hogy a TFSE elleni meccsünkhöz képest jóval jobb védekezésre számít Pécsett, csak ekkor lehet esélyünk megszerezni zsinórban az ötödik sikerünket.

PEAC-Pécs – NKE-FCSM Csata

Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, szombat 16:00

V.: Kovács Nimród, Nyilas István, Nepp László (Faidt Mihály)

MindiGo Sport stream itt.

Leave a Reply