Újabb triplazápor, újabb győzelem

12 triplát és 23 gólpasszt elérve győztünk a PEAC-Pécs otthonában, így Zala Friskovecék folytatták kiváló sorozatukat, immáron öt meccs óta nem találtunk legyőzőre.

Szabó Fanni triplájával indult a mérkőzés, de Friskovec és Lelik is hamar megmutatta, hogy nem volt véletlen a TFSE-MTK elleni kiugró mennyiségű távoli találatunk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a PEAC-Pécs, hol mi vezettünk. A hazai arcokon Udodenko és Bravard két-két személyije szaporította a ráncokat. A 9. percben, Horváth Betti duplájánál lett először háromnál több a különbség, 20-16-ra vezettünk ekkor. A negyed végén Marizy dobott gólt, ezzel 22-21-re zárkózott a vendéglátó. A második negyedben is sokáig egyenlő erők küzdöttek a parketten egymás ellen. 31-32 után Friskovec szerzett két, majd három pontot, ezzel hattal vezettünk. Szlovén légiósunk keze felforrósodott, újabb két hármast süllyesztett el, összesen ötöt az első félidőben, 45-40-re vezettünk a nagyszünetben.

A pihenő után folyamatosan tartottuk 5-7 pontos előnyünket, amikor közelebb jöhetett volna a pécsi csapat, mindig megremegtek a hazai kezek. A 24. percben Lelik triplájával, majd Gustafson pontjaival 59-49-nél tíz pontra növeltük az előnyünket. Jól nézett ki a csapat, végig kézben tartottuk a mérkőzést, pécsi oldalon a 26. percben a 4. személyijét is beütő Bravard, a fiatal Wentzel és a padról beálló Hegedűs próbálta tartani a lépést, utóbbi pontjaival 61-58-ra fel is zárkóztak a hazaiak, így nagy szükség volt Cannon és Gustafson jó palánk alatti játékára. A 67-60-ról induló negyedik negyedben több látványos akciót is bemutattunk és jól tartottuk előnyünket, ötnél közelebb nem tudtak zárkózni a pécsiek. A meccset nagyrészt kézben tartva, újabb kiváló dobóteljesítményt felmutatva, 12 triplát és 23 gólpasszt jegyezve 80-75-re győztünk Pécsett, a folytatás jövő szerdán Kozármislenyben, a PINKK ellen.

PEAC-Pécs – NKE-FCSM Csata 75-80 (21-22, 19-23, 20-22, 15-13)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 350 néző. V.: Kovács N., Nyilas, Nepp (Faidt).

A PEAC-Pécs legjobb dobói: Bravard 15/6, Wentzel 15/3, Marisy 14/6.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 5/3, Lelik 20/12, Friskovec 19/15, Cannon 14, Gustafson 19/3. Csere: Mányoky 3/3, Radócz.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Mindig óriási fegyvertény, ha idegenben legyőzünk egy Európa kupás csapatot.  34 percen keresztül vezettünk és kontrolláltuk a mérkőzést, ugyanakkor sok fegyelmezetlenségünk és hibánk volt védekezésben, túl sok könnyű kosarat engedtünk a Pécsnek, holott egész héten erre készültünk. Van tehát hova fejlődni a védekezésben. Ugyanakkor 50 százalékkal dobtuk a triplákat és 23 gólpasszt értünk el, ami azt jelenti, hogy kiválóan megy a labda és szuper a csapatjátékunk. Külön öröm, hogy Lelik Rékának 20 évesen ismét sikerült a csapat legjobbjának lennie.

Lelik Réka: Megint nem sikerült a védekezésünket úgy megvalósítani, ahogy szerettük volna, a 75 kapott pont kicsit sok és nem fogunk vele mindig meccset nyerni. A dobószázalékunk viszont ma is extra volt, 50 százalékkal dobtuk a hárompontosokat. Viszont nem lesz mindig ilyen jó napunk.

Leave a Reply