Újabb kör az M6-os autópályán

Négy nap elteltével ismét Baranyába látogatunk, ezúttal a női A-csoport sereghajtójánál, a nemrég edzőváltáson áteső és még bajnoki győzelem nélkül álló PINKK-nél vendégeskedünk.

Szombaton sikeres volt a portyánk a baranyai megyeszékhelyen, 80-75-re legyőztük a PEAC-Pécset. Szerdán megint rákanyarodunk az M6-os autópályára, de ezúttal Kozármisleny lesz a végállomás. A Pécs szomszédságában fekvő településen a PINKK-Pécsi 424 ellen lépünk pályára. A találkozót eredetileg a 2. fordulóban rendezték volna, ellenfelünk azonban azokban a napokban az EWBL sorozatban szerepelt, így a válogatott szünet elejére maradt a pótlás.

Szerdai ellenfelünk a 2013/14-es bajnokság aranyérmese volt, azóta viszont nagyot fordult a világ a PINKK-kel: az utóbbi években rendre a kiesés elkerüléséért küzdenek. Eddigi bajnokijaikon rendre vesztesen hagyták el a parkettet, a legszorosabb mérkőzésüket a TFSE-MTK ellen játszották hazai környezetben, akkor 14 pontot vertek rájuk a városmajoriak. A rossz eredmények nem maradtak következmények nélkül, a legutóbbi fordulótól Marossy Gergely helyett Vanja Miljkovic vezeti a csapatot, amelyben két játékos, az amerikai Landry és a német Stach átlagol eddig tíz pont felett.

Nálunk a pécsi siker után a vasárnap pihenéssel telt, hétfőn és kedden pedig edzést vezényelt a szakmai stáb. A munka mellett fontos lesz tudatosítani a játékosokban, hogy a PINKK elleni mérkőzést sem adják ingyen, keményen meg kell dolgozni a második helyünk megtartásáért. Tursics Krisztián kiemelte, hogy csak végig koncentrált játékkal, komoly erőket mozgósítva lehet meg (zsinórban) a hatodik győzelmünk. A találkozó 19:30-kor kezdődik, melyet a november 1-jétől fizetőssé váló MindiGO Sport is műsorára tűz.

PINKK-Pécsi 424 – NKE-FCSM Csata

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, szerda 19:30

V.: Tőzsér Dénes, Söjtöry Tamás, Vida József (Fekete László)

Leave a Reply