Kozármislenyt is bevettük

Extra második és negyedik negyedünkkel szereztük meg újabb győzelmünket a PINKK Pécsi 424 otthonában. 97-65-re győztünk Kozármislenyben.

A szakmai stáb ezúttal Angyal Barbarát és Radócz Fannit is a kezdőcsapatba jelölte. Landry kosarával kezdődött a mérkőzés, majd Stach kétszer is beköszönt, 6-2-re a hazaiak vezettek. Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első negyed felénél 7-5 állt az eredményjelzőn. Friskovec két duplájával ragadtuk magunkhoz a vezetést, amit a PINKK ugyan egyszer még visszavett, de a negyedet Lelik triplájával 14-11-re így is mi nyertük. A második játékrész már sokkal simábban alakult. Cannon és Lelik is megvillant, Mányoky pedig sportszerűtlent harcolt ki Tenyéren. 13-2-es sorozatot produkáltunk, amivel leráztuk magunkról vendéglátónkat. A hátralévő időben Angyal, Boros és Radócz is betalált a triplavonalon túlról, 44-25-ig növeltük előnyünket a félidőre.

Lelik Réka ismét nagyot lendített a játékunkon (Fotó: Rónási Márton)

Cannon és Lelik kosarai, valamint Solymosi pályára lépése vezette fel a második félidőt. Húsz pont körül stabilizálódott a különbség, hol mi léptük túl a lélektani határt, hol a PINKK jött közelebb egy jó sorozatnak köszönhetően. 63-41-ről indulhatott a negyedik felvonás. Amelyben néhány pillanatig azt hihettük, hogy kicsúszik az irányítás a lányok kezéből. 70-49-ről 70-56-ig zárkózott a PINKK, és a videóbíró is a hazaiak szekerén lendített. Szerencsére Tursics Krisztián időkérése visszaterelte az addigi mederbe a mérkőzést, csapatunk pedig óriási hajrát produkált: meg sem álltunk 33 pontig – ami a különbséget illeti. Az utolsó pontokat Solymosi Noémi jegyezte, így minden pályára kerülő játékosunk betalált a gyűrűbe! 97-65 lett a vége, 6-1-es mérleggel várhatjuk a válogatott szünet utáni rangadókat.

PINKK Pécsi 424 – NKE-FCSM Csata 65-97 (11-14, 14-30, 16-19, 24-34)

Kozármisleny, v.: Tőzsér, Söjtöry, Vida (Fekete).

A PINKK legjobb dobói: Landry 23, Stach 19/6.

NKE-FCSM Csata: Angyal 3/3, Horváth B. 14/3, Radócz 5/3, Gustafson 17. Cs.: Mányoky 6, Friskovec 13/3, Boros 7/3, Cannon 8, Solymosi 2.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Nehezen kezdődött a mérkőzés, nehezen lendült játékba a csapat, komoly energiát kapott a csapat a padról. 5-6 perc után átvettük a játék irányítását és végig kontrolláltuk a találkozót, magabiztos győzelmet arattunk. Örülök, hogy tízes rotációt tudtunk alkalmazni, mindenki pozitívan szállt be és hozzá tudott tenni a találkozóhoz. Összességében jó munkát végeztünk, megvan zsinórban a 6. győzelmünk, így kiváló pozícióból várhatjuk a válogatott szünet utáni mérkőzéseket.

Leave a Reply