Az egész klub számára hatalmas boldogság fiataljaink jó játéka

Nagy különbségű győzelmet aratott csapatunk a hét közepén Kozármislenyben, amihez komolyan hozzátettek fiataljaink is, örömet szerezve szurkolóink mellett a szakmai stábnak is. Lássuk, Krisztián hogy értékelte a mérkőzést.

Mindig ezek a legnehezebb meccsek, amik előtt kijelentik, hogy „kötelező” a győzelem, ráadásul idegenben kell játszani, egy felszabadultan, veszíteni való nélkül pályára lépő ellenféllel szemben – fogalmazott Tursics Krisztián, majd emlékeztetett, a PINKK nemrég túlesett egy edzőváltáson, ami általában felpörgeti az adott csapatot.

Ráadásul kevés időnk volt felkészülni a PINKK-ből, hiszen szombaton még a másik pécsi csapat, a PEAC otthonában vendégeskedtünk s nyertünk 80-75-re.

Végig kontrolláltuk a találkozót

Krisztián kiemelte: négy magyarral kezdtük a mérkőzést, a kezdőcsapatban pedig Angyal Barbi is helyet kapott, aki végrehajtotta a megbeszélteket, jól dolgozott a mezőnyben és hozta azt a teljesítményt, amit a fiataloktól várni lehet.

Mint mondta, már a szorosabb első negyedben sem játszottunk rosszul, hiszen megvoltak a lehetőségeink, amikkel viszont nem éltünk, így fej-fej mellett haladt a két csapat az első percekben. 5-6 perc telt el, mire felvettük a ritmust és belerázódtunk a mérkőzésbe, innentől viszont végig kontrolláltuk a meccset és elkezdtük felőrölni az ellenfelet.

Fiataljaink jól szálltak be és sokat is tettek hozzá a PINKK elleni győzelemhez (Fotó: Rónási Márton)

Percről-percre alakítottunk ki magabiztos előnyt, amiben a padról beszállók is tevékenyen részt vettek. Azok is több szerephez juthattak, akik az eddigi meccseken kevesebbet játszottak. Mindenki, aki pályára lépett, felvette a fonalat és szerzett kosarat, ez volt a legfőbb kulcsa a zsinórban 6. sikerünknek – fogalmazott.

A negyedik negyed elején tizennégy pontra felzárkózott a PINKK, vezetőedzőnk a meccs ezen szakaszáról azt mondta, megtorpant a támadójátékunk, ellenfelünknek pedig beesett egy-két kosár, ezek a periódusok mindig a különbség csökkenésével járnak, ugyanakkor, mivel pontosan tisztában volt a lányok képességével és az elvégzett munka mennyiségével, egy pillanatig sem aggódott a meccs kimenetelét illetően.

Büszkék lehetünk fiataljaink teljesítményére

Megkérdeztük vezetőedzőnket arról is, hogy milyen érzés, amikor saját nevelésű játékosaink keze sül el, mint ahogy a második negyedben is történt. Krisztián kiemelte, az eredményesség mellett nagyon fontos, hogy ezek a lányok fejlődjenek és beépüljenek a csapatba, és ne csak azért kerüljenek a pályára, mert a fiatalszabály megköveteli, hanem az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel kiérdemeljék a pályán töltött perceket.

Krisztián és az egész klub számára hatalmas boldogság, ha ezek a játékosok amellett, hogy hozzá tudnak szólni a mérkőzéshez és pozitív irányba tolják a csapat játékát, még győzni is tudunk.

Az egész stáb azért dolgozik, hogy fiataljaink kulcsjátékosokká válhassanak. El kell jönnie annak az időnek, amikor már őket kell tehermentesíteniük a fiataloknak, a következő generációnak – hangsúlyozta.

Speciális munkával telik a válogatott szünet

Óriási öröm vezetőedzőnk számára a mérlegünk hét forduló elteltével, de Krisz úgy érzi, hogy ráfér most a csapatra egy kis pihenő ebben a másfél hétben, hiszen az elmúlt hét találkozón elég komoly erőket mozgósítottunk.

A most következő másfél hétben csak a magyar (és kicsit a szlovén) válogatott sikeréért szorítunk, külön figyelemmel követve Horváth Betti és Lelik Réka, illetve Zala Friskovec teljesítményét – hangsúlyozta.

Mivel most van időnk és nem kell konkrét ellenfélből készülnünk, így van lehetőség a saját játékunkra koncentrálni, csiszolni a támadásainkon és a védekezésünkön is – fogalmazott vezetőedzőnk.

Az NKE-FCSM Csata a válogatott szünet után Miskolcra látogat.

Leave a Reply