Kár a harmadik negyedért

Szoros első félidő után a DVTK a harmadik negyedben komoly előnyt szerzett, így a huszáros hajránk sem volt elég a fordításhoz. Szücs Réka és Horváth Betti összefejelésénél csapatkapitányunk agyrázkódást szenvedett.

Ugyan a DVTK kezdte jobban a mérkőzést, hamar jeleztük, hogy nem statisztának érkeztünk a borsodi megyeszékhelyre. 0-6 után Horváth Betti triplájával 9-9-nél már egál volt az állás, és később is fej-fej mellett haladtunk a diósgyőriekkel, akik 23-21-re nyerték az első felvonást. A második negyed elején horror jelenetek játszódtak le: Szücs Réka támadta talán kissé túl vehemensen Horváth Bernadettet, a két játékmester összefejelt, Bettit pedig ölben kellett levinni. Mint kiderült, agyrázkódást szenvedett és már nem térhetett vissza a pályára. A felvonás közepén 38-30-nál hosszabb ideig állt a játék, a játékvezetők a meccs felvételét és a jegyzőkönyvet hasonlították össze, majd két pontot elvettek a hazaiaktól. Mányoky sarokból eleresztett triplájával 39-37-re zárkóztunk, majd amikor Friskovec szinte ugyanonnan talált be, 43-42 állt az eredményjelzőn. A félidőt Pusztai buzzer beatere zárta, 45-42-vel mentek a csapatok a nagyszünetre.

A harmadik negyedet alaposan megnyomta a DVTK, nálunk pedig nagyon hiányzott csapatkapitányunk klasszis játékszervezése. Többször is eladtuk a labdát, túlságosan kiszámítható passzokkal operáltunk és a dobóteljesítményünk is visszaesett. 60-50-nél érték el a hazaiak a két számjegyű különbséget, a játékrészt 24-14-re nyerték. A negyedik felvonást is jobban kezdte a DVTK. Morrison pontjaival a 34. percben már 77-60-ra vezettek a piros-fehérek. Ezt a mi 9-0-ás szériánk, majd Cziczás László időkérése követte. Tovább loholtunk vendéglátónk nyakán, 83-79-re is feljöttünk, az utolsó percben azonban nem esett több kosár, így a végére forróvá váló mérkőzésen négypontos vereséget szenvedtünk.

Talán előzetesen is kevesen fogadtak volna a vendégsikerre. Mostantól minden erőnkkel a Szekszárd elleni meccs felé kell fordulnunk, és bízzunk benne, Horváth Betti jövő vasárnap visszatérhet a pályára.

Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata 83-79 (23-21, 22-21, 24-14, 14-23)

Miskolc, Generali Aréna. V.: Ádám, Goda, Balogh Gy. (Dernei)

Az Aluinvent DVTK legjobb dobói: Walker-Kimbrough 30/12, Pusztai 18/3, Morrison 16, Goree 10.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 7/3, Lelik 8, Friskovec 9/3, Cannon 20, Gustafson 21/3. Cs.: Mányoky R. 7/3, Radócz 3/3, Angyal B. 4.

 

Leave a Reply