Óriási skalpot szereztünk!

A végletekig kiélezett, jó hangulatú és kifejezetten szórakoztató összecsapáson győztük le 71-66-ra az Atomerőmű KSC Szekszárdot, így megerősítettük második helyünket a tabellán.

Nagyszerű hangulat, mintegy 400 néző fogadta a csapatokat a Ludovikán. A múlt héten Miskolcon agyrázkódást szenvedett Horváth Bettivel a kezdőben álltunk fel a KSC Szekszárd ellen, ráadásul csapatkapitányunk vezette azt a 7-0-ás rohamot, amivel az elején elléptünk a vendégektől. Remek rajtunknak köszönhetően uraltuk az első felvonást, Friskovec duplájával már 17-7-re is vezettünk. Ellenfelünk nem hozott magával túl erős dobóformát, az is kérdéses volt, hogy Studer Ágnesék kijönnek-e a tíz pontból az első negyedben. A 20-10-ről kezdődő második felvonásban Mányoky Réka szerezte az első kosarat – a triplavonalon túlról, így huzamosabb ideig tíz pontnál is nagyobb volt a különbség. A félidő hajráját viszont alaposan megnyomták a vendégek, mi pedig hullámvölgybe kerültünk: egy 9-0-ás szériával 31-28-ra jöttek fel Djokics Zseljko tanítványai.

Izgalmas második húsz percre volt kilátás, és a (kosár)ünnepi hangulatot teremtő nézők nem is csalódtak. 41-32-nél ismét elléptünk, de McCallék nem hagyták magukat, 45-43-nál kis híján utolértek minket. Hat pontos előnyt vihettünk magunkkal a negyedik negyedre. Radócz kosarával 53-45-nél ismét levegőhöz jutottunk, és 62-53-nál úgy tűnt, már nem veszíthetjük el a mérkőzést. Ekkor sorrendben Ruzickova, Dojkic, Studer, majd ismét Dojkic szerzett kosarat a KSC-nek, 62-62-re kiegyenlítve az állást. Tursics Krisztián kikérte 3. idejét is, a játékvezetők pedig technikait adtak szövegelő padunknak. Dojkic átvehette volna a vezetést, a technikaiért megítélt büntető azonban kimaradt. A következő támadásunkat az izmos dupla-dupláig (17 pont, 18 lepattanó) jutó Cannon váltotta kosárra, és innen már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést. Óriási skalpot szerezve, 71-66-ra győztünk a Szekszárd ellen.

Angyal Barbara és Mányoky Réka az adományokkal

Ráadásul jótékonysági akciónk is jól sült el, rengeteg játékot és kutyaeledelt hoztak szurkolóink. Az adományozáshoz csatlakozott a szekszárdi csapat, a tolnai Kadarka Brigade és a TF-Budapest is. Dobóversenyünkön is nagy volt az érdeklődés, megfelelő helyre kerültek az ajándékok. Köszönjük szépen mindenkinek, aki eljött, adakozott és kiszurkolta nekünk ezt a nagyszerű győzelmet.

NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 71-66 (20-10, 11-18, 20-17, 20-21)

Ludovika Aréna, 400 néző. V.: Cziffra, Tóth C., Oláh (Bodrogváry)

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 13/9, Lelik 9, Friskovec 8, Cannon 17/3, Gustafson 9. Cs.: Radócz 2, Mányoky R. 9/3, Angyal B. 4.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legjobb dobói: McCall 17/3, Dojkic 15/3, Marshall 12/3, Ruzickova 10.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Brusztolós, férfias meccset játszottunk sok néző előtt. Hatalmas sikernek tekintem, hogy legyőztük a Szekszárdot. A legfőbb hangsúlyt a védekezésre helyeztük, ez volt a találkozó kulcspontja. A vendégek kétszer felzárkóztak, de sikerült megnyernünk a végjátékot. Külön köszönetet mondanék Horváth Bettinek, aki sérülten is vállalta a játékot.

Emma Cannon: Remek csapatok és remek küzdők találkoztak a pályán, a Szekszárd kiváló erőkből áll. Jól felkészültünk és az utolsó pillanatokig harcoltunk, ennek köszönhető a győzelmünk.

Leave a Reply