Jó kosárlabdát, férfias küzdelmet láthatott a közönség

Kiváló hangulat, nagyszerű győzelem, remekül teljesítő magyar játékosok – így látta Tursics Krisztián a Szekszárd elleni mérkőzést.

„Számomra és az egyesületnek is óriási öröm volt a győzelem” – kezdett bele a Szekszárd elleni győzelem bővebb értékelésébe Tursics Krisztián. Eddig egyszer sem tudtuk legyőzni a Szekszárdot, pedig tavaly rengetegszer találkoztunk velük, de csak szoros meccsekig jutottunk – fogalmazott, majd a csapatot és a mögötte álló stábot is méltatta: „Mindenki részéről hatalmas dolog, hogy már a második évünkben legyőztünk egy ilyen erős csapatot.”

Ott voltunk fejben a hajrában

A meccstől azt kapta, amit előzetesen is várt: brusztolós, fizikális, agresszív mérkőzést játszottunk, amelyet csak 40 perc koncentrációval volt esély megnyerni. Mivel nincs sok tapasztalata a csapatnak, így kérdés volt, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen hogyan bírjuk a végjátékot, ráadásul ellenfelünket rutinos, nemzetközi kupában edződött játékosok alkották. Szerencsére nem fogytunk el és végig bírtuk, a padról beálló fiatalok is felvették a ritmust – mondta.

Mind az öt pályára lépő magyar játékosunk komolyan hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, míg a Szekszárd magyarjai nemigen hozták a pontokat – méltatta Krisztián a magyar magunkat.

Várható volt ugyanakkor – emelte ki –, hogy a Szekszárd készül csapatunkból, megpróbálták a Lelik-Gustafson kettőst kivenni a játékból. Ez nagyjából sikerült is a vendégeknek, de felnőttek melléjük olyan játékosok, akik pontokat is szereztek és a csapatjátékból is kivették a részüket.

Horváth Betti adta meg a kezdőlökést

A beszélgetés során kitért csapatkapitányunk szerepére is. Vezetőedzőnk szerint Horváth Betti megindította a játékot és elképesztő lendületet adott a csapatnak az elején, amivel megalapoztuk a vezetésünket.

Egész múlt héten nem edzett, és csak az utolsó előtti nap vált biztossá, hogy pályára léphet vasárnap, azaz tudtuk, hogy játszani fog, azt viszont nem, hogy mennyit fog bírni – árulta el Krisztián. Horváth Betti végül 15 percet tölthetett a pályán, 13 pontot rakott a közösbe, három triplakísérletéből hármat bevágott, aztán sajnos kiszállt a játékból.

Csapatkapitányunk hiányában Angyal Barbi és Lelik Réka vették át az irányító posztot, átvállalva annak minden felelősségét, de a padról bejövő Mányoky Réka és Radócz Fanni is hozzátett a mérkőzéshez – elemzett vezetőedzőnk.

62-62-nél megújult a csapat

Végre jól kezdtünk – folytatta –, de a 7-0-ás kezdés valójában semmit nem jelent, hiszen várható volt, hogy a Szekszárd nem adja fel. 62-62-nél – köszönhetően néhány koncentrációs hibának és eladott labdának – kiegyenlítettek, de ebben a lélektanilag hátrányos helyzetben is tudtunk újítani, az időkérésünk után rátettünk egy lapáttal és mi dobtunk két gólt. Ahelyett, hogy összeestünk volna, meg tudtunk újulni – hívta fel a figyelmet Krisztián.

Angyal Barbara jól szállt be Horváth Bernadett helyére

62-62-nél, ha Dojkic bedobja a technikaiért megítélt büntetőjét, a mérkőzés során először átvehette volna a vezetést a KSC, Krisztián szerint viszont a csapat nem került volna akkor sem padlóra, mert utána mi támadhattunk volna, hogy visszavegyük az előnyt.

Az emberek jó kosárlabdát akarnak látni

Végre kosárlabda hangulat volt – emlékezett vissza Tursics Krisztián. Úgy véli, nem fog egyik napról a másikra megtelni a Ludovika Aréna, ehhez szükség van a kultúra kiépítésére, a jó kosárlabdára és a sikerekre is.

Ez a meccs pedig elhozta a jó kosárlabdát! Nem láthatott a közönség látványos és szép játékot, de kemény, férfias küzdelem folyt a pályán, az emberek pedig erre kíváncsiak. Minél több ilyen mérkőzésre van szükség, minél többször kell elkapnunk nagy csapatokat – hangsúlyozta.

Ha elkapjuk a nagy csapatokat, akkor a tabellán is jobb pozíciót csípünk meg – vetettük fel Krisztiánnak, vezetőedzőnk azonban nem foglalkozik a tabellával, csak azzal, hogy jobb legyen a csapat játéka. Több téren is fejlődnünk kell és a helyén kell kezelni a győzelmeket. Hiába állunk a tabellán például a Győr előtt, erős túlzás lenne azt mondani, hogy mi lennénk az esélyesek – fogalmazott vezetőedzőnk.

Bajnoki programunk szombaton, az UNI Győr Mély-Út otthonában folytatódik.

Borítókép: Nemzeti Sport/Földi Imre

Leave a Reply