Elfogynak a jelzők, Győrben is nyertünk

Rangadóhoz méltó összecsapáson második félidei pazar védekezésünknek köszönhetően két pontos győzelmet arattunk Győrben, így megerősítettük csapatunk kiváló pozícióját a bajnoki tabellán.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, 6-0-ra, majd 15-9-re is vezettünk. Egy darabig a dobásainkkal jól kompenzáltuk a védekezésbeli hiányosságainkat, de a Győr a negyed hajrájában fordítani tudott és 27-24-re behúzta az első tíz percet. Lendületben maradtak Raksányiék, 26-28-nál ostromolta, 45-35-nél, Barnai büntetői után el is érte a tíz pontot a győri előny. Korábbi játékosunk könnyedén gyűjtögethette a pontokat, miképp az egész hazai csapat, amely 49-40-re vezetett a nagyszünetben. Szakmai stábunknak amiatt is főhetett a feje, hogy a 18. percben Lelik már négy személyi hibánál járt.

Cannon triplájával indult a második félidő, a győri dobóteljesítmény pedig jelentősen visszaesett, csak 4 pontot dobtak a harmadik negyed első felében, aminek köszönhetően 53-53-nál utolértük vendéglátónkat. A döntetlen állásról Barnai közelije mozdította ki a csapatokat, a következő támadásnál viszont egy technikaiért megítélt büntetővel és Gustafson kosarával átvettük a vezetést, amit a negyed végéig meg is őriztünk!

Egy támadópattanónak és egy eladott labdának köszönhetően győri kosarakkal és Csata-időkéréssel indult a negyedik negyed. Lányaink ezután újra elővették azt a koncentrált és kemény védekezést, amit a harmadik felvonásban láthattunk. 4 perccel a vége előtt 73-66-ra léptünk el. Milos Pavlovic játékmegszakítása sem segített a győrieken, hiszen a következő találatot – egy demoralizáló triplát – Lelik Réka jegyezte, tíz pontra növelve a fórunkat. A Győr kikérte harmadik idejét, majd rövid idő alatt szerzett 8 pontot és a végén dobhatott is a győzelemért, de Ygueravide hármasa leperdült a gyűrűről, így 76-74-re megnyertük a rangadót. Most még leírhatjuk, hogy csodálatosak a lányok, de milyen jelzőt vegyünk elő a következő alkalommal?!

Uni Győr Mély-Út – NKE-FCSM Csata 74-76 (27-24, 22-16, 8-18, 17-18)

Győr, Egyetemi Sportcsarnok. V.: Papp, Farkas G., Boros (Forrai).

Az Uni Győr Mély-Út legjobb dobói: Raksányi 17/9, Dombai 13/3, DeVaughn 12, Ygueravide 11/3.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 7/3, Friskovec 11/6, Lelik 14/12, Cannon 13/3, Gustafson 20. Csere: Mányoky R., Radócz 6, Angyal B., Boros J. 7/3.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Zala Friskovec: Amint rendeztük a védekezésünket, át tudtuk venni az irányítást, és nagyon fontos győzelmet arattunk, aminek nagyon örülünk. Folytatni kell tovább ezt a munkát.

Tursics Krisztián: 6-0-ig minden jól alakult, onnantól kezdve viszont lényegében nem védekeztünk, nem működött a megbeszélt szisztéma, amitől önbizalmat kapott a Győr és könnyű kosarakat szerzett. A második félidőben elkezdtünk agresszíven védekezni, ami nem annyira feküdt a Győrnek. Visszajöttünk a meccsbe, ami akkora energiát adott a csapatnak, hogy fordítani tudtunk. A végén megint jött a hullámvasút, így kérdésessé vált a meccs kimenetele. Óriási győzelmet szereztünk ismét egy Európa Kupás ellenféllel szemben.

Leave a Reply