Második félidei védekezésünk hozta el a győri sikert

Az első félidőben 49 pontot kapott a csapat, ekkor Krisztián rákérdezett a lányoknál, hogy „mit csináltok?”. Győri győzelmünk vezetőedzőnk szemével és apró kulisszatitkokkal. Krisztián elemez.

Tapasztalt, hosszú kispaddal rendelkező Európa Kupás csapatot győztünk le – kezdett bele vezetőedzőnk a mérkőzés elemzésébe, majd hozzátette, a lányoknak nem volt túl sok idejük a felkészülésre, hiszen az előző, Szekszárd elleni mérkőzést vasárnap rendeztük, a meccset követő napon pedig pihent a csapat.

Száz pontot is kaphattunk volna

Az első félidőben egyáltalán nem tudtuk megvalósítani azokat a taktikai dolgokat, amiket elterveztünk és amikre készültünk. Ha egy csapat egy félidő alatt ötven pontot kap, az azt jelenti, hogy nem működik a védekezése és a játékosok nincsenek tisztában a feladatukkal – fogalmazott Krisztián.

„Az öltözőben megkérdeztem, hogy mit csinálunk” – emlékezett vissza. Vezetőedzőnk azt mondta a lányoknak, hogy ilyen játékkal száz pontot fogunk kapni a meccs végére, valamint húszpontos vereséget fogunk szenvedni.

A játékosok megfogadták az intelmeket, a teljes második félidőben fele annyi pontot kaptunk, mint az elsőben. Krisztián úgy látja, a lányok agresszívebben védték az egy-egyeket, nagyobb nyomást helyeztek a labdás emberre és többet kommunikáltak védekezés közben – ez volt a feltámadásunk titka.

Hiába a tíz pontos vezetés, Ygueravide a győzelemért dobhatott

A második félidőben megfordítottuk a találkozót – a harmadik negyed végén már nálunk volt a vezetés –, a 38. percre pedig magabiztos előnyt építettünk fel. Utána azonban jött egy hullámvölgy, ami ismét nem tetszett vezetőedzőnknek, aki arra emlékeztetett, hogy lényegében másfél perc alatt leadtuk a teljes fórunkat.

Megtörhettük volna a győrieket és kialakíthattunk volna kényelmes, magabiztos előnyt is – ehelyett egylabdás végjátékba mentünk bele. Ebben a helyzetben pedig a szerencsefaktor is számít. A Győr irányítója, Ygueravide viszont elrontotta az utolsó dobást a győzelemért – fogalmazott.

Meg kell tanulniuk a lányoknak, hogy egy ilyen helyzetben ne ijedjenek meg és dobják be azt az utolsó, bónusz kosarat, amivel eldöntik a mérkőzést – mondta vezetőedzőnk.

Megint jött a bónusz a padról

Krisztián szerint kulcsfontosságú volt, hogy Lelik Réka négy személyivel is végig tudta játszani a második félidőt, holott már a 18. percben beütötte a negyedik faultját. Megértették vele, hogy nem szabálytalankodhat többet, hiszen a csapat nem bírja el, ha ő nem játszik.

Krisztián nem volt elégedett az első félidőben látott védekezéssel

Kitért arra is, hogy a padról ismét jöttek olyan pluszok, amelyek szükségesek egy ilyen győzelemhez. Kiemelte Boros Julcsit, aki pontjaival is sokat lendített a csapat szekerén.

Mint mondta, egy ilyen helyzetben senkinek sem kell túlvállalni magát, viszont el kell végezni a mezőnymunkát és fegyelmezetten be kell tartani a taktikai követelményeket, ezzel fiataljaink máris hozzá tudnak tenni a csapat játékához. Ha ezt pontokkal is megfejelik, az komoly bónuszt jelent.

Cegléden folytatjuk

Legközelebb december 18-án a Cegléd otthonában lépünk pályára, azaz nagyjából másfél hetet tudunk készülni a következő fellépésünkre. Krisztián elmondása szerint több alkalmunk lesz saját magunkkal foglalkozni, aktuális ellenfelünk erősségeire a hét végén kezdünk el készülni.

A Ceglédnek nagyon erős a hazai pályája, hiszen legyőzték például a DVTK-t is, így egyáltalán nem számíthatunk könnyű találkozóra – hívta fel a figyelmet.

Leave a Reply