Jó védekezésünk hozta meg a ceglédi sikert

A győri mérkőzés után szintet kellett lépni védekezésben, ami Cegléden remekül sikerült. Szükség is volt rá, hiszen ezúttal nem fogtunk ki extra dobónapot, ezt pedig hátul kellett kompenzálni. Krisztián elemez.

Hatodik idegenbeli győzelmünket arattuk az alapszakasz során Cegléden, ami mutatja a felkészültségünket, erőnket és a stabilitásunkat. Mostanra szilárd csapat lettünk, ez örömteli – fogalmazott Tursics Krisztián a CEKK elleni győzelmünket követően.

Emlékeztetett, hogy a Cegléd több nagy csapat dolgát is megnehezítette, azaz komolyan fel kellett készülni.

Hússzal kevesebb pontot kaptunk az első félidőben, mint Győrben

Győrben abszolút nem voltam elégedett a védekezésünkkel az első félidőben, hiszen 50 pontot kaptunk. Most az volt a cél, hogy az első perctől kezdve szintet emeljünk. A húsz perc alatt kapott 30 pont pedig azt mutatja, hogy ez sikerült – mondta vezetőedzőnk.

Ennek ellenére azért akadtak ki nem kényszerített hibák – tette hozzá.

Ugyan voltak hullámvölgyek a támadójátékunkban, de Krisztián szerint rendben voltak a befejezéseink, főleg a CEKK side védekezése elleni játék működött jól.

A palánk alatti játékunk egyértelműen előrelépett a tavalyihoz képest, megtaláltuk a centereinket a festékben. A kinti dobásaink most nem sültek úgy, mint néhány korábbi mérkőzésen – 30-ból csak 9 távoli kísérletünk landolt a gyűrűben –, de szerdán ezt is elbírtuk, hiszen a védekezésünkkel kompenzálni tudtuk a kimaradt helyzeteket – mondta vezetőedzőnk.

Sikeresen valósítottuk meg a meccstervezést

A szokásos meccstervezéssel is elégedett lehet szakmai stábunk, hiszen végig kontrolláltuk a védekezést, megfelelő volt a játékosok közti kommunikáció, holott a szezon korábbi szakaszaiban többször is voltak gondjaink a saját palánkunk közelében.

A védekezés volt a kulcs Cegléden (Fotó: MKOSZ)

A kispadról is érkeztek pluszok, például Boros Julcsitól, aki remekül végrehajtotta, amit a stáb kért tőle védekezésben, támadásban pedig a két kosarával vétette magát észre – fogalmazott.

Vezetőedzőnk az egész csapat hozzáállásával, koncentrációjával elégedett volt, ennek lett az eredménye a magabiztos ceglédi győzelem.

Mindenki kettőzött erővel készül ránk

Krisztián arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyan másodikként utaztunk a kilencedik helyen álló CEKK-hez, esetünkben a tabellán elfoglalt pozíciók egyáltalán nem predesztinálnak győztes mérkőzéseket. Csapatunknak minden sikerért kő keményen meg kell dolgozni.

Ráadásul a Cegléd tavaly az első hatban végzett, ami idén Európa Kupás szereplést ért számukra – emlékeztetett.

Vezetőedzőnk a szezon második felében sem számít könnyebb mérkőzésekre, hiszen a második helyünk magával vonja, hogy minden csapat kettőzött erővel készül majd ellenünk és a riválisok minket szeretnének legyőzni.

Elsőként a PINKK Pécsi 424, amellyel karácsonyt követően, december 28-án játszunk hazai pályán.

Leave a Reply