Másodszor is legyőztük a PINKK-et

Tükörsima mérkőzésen 98-58-ra, negyven ponttal győztük le a PINKK Pécsi 424-et.

Ugyan a „szomszédban” izgalmasnak ígérkező rangadót játszott egymással a TFSE és a PEAC, a nézőszámra mégsem lehetett panasz és egész sokan választották együttesünket. Sajnos ezúttal a nézőket gyarapította Angyal Barbara is, aki betegség miatt nem léphetett pályára.

A találkozó szerencsére az első percektől kezdve teljesen izgalommentesen alakult. Hamar kiderült, hogy a PINKK ezúttal nem fog ki olyan napot, mint legutóbb a Cegléd ellen. 14-2-vel indítottunk és állandósítottuk a tíz pont feletti vezetésünket. Az első felvonást 23-11-re, a másodikat 26-12-re hoztuk. A harmadik negyedben is rátettünk egy tízest a különbségre, Horváth Betti dudaszós triplája pedig vastapsot csalt ki a közönségtől.

Ellenfelünk a negyedik játékrészben talált be először a hárompontos vonalon túlról Stach révén. A PINKK dobóteljesítménye valamelyest feljavult a hajrára, de ehhez kellett az is, hogy ekkorra már minden nevezett játékosunk megforduljon a pályán. Az utolsó percekben azon izgulhattunk, hogy elérjük-e a száz pontot, illetve tizedik pontszerzőként betalál-e Horváth Fruzsi is. Radócz dobása kiperdült, Horváth pedig nem jutott el igazi helyzetig, így ezeknek a részsikereknek nem, a negyvenpontos győzelemnek azonban örülhettünk a végén.

NKE-FCSM Csata – PINKK Pécsi 424 98-58 (23-11, 26-12, 24-14, 25-21)

Ludovika Aréna, 250 néző. V.: Nagy V., Balogh Gy., Sörlei

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 11/9, Lelik 25/15, Mányoky R. 8/6, Radócz 5, Gustafson 19. Csere: Friskovec 7/6, Cannon 19/6, Boros J. 2, Solymosi 2, Horváth F.

A PINKK Pécsi 424 legjobb dobói: Stach 18/9, Landry 12, Vári 11/3.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Mindig nehéz, amikor az ünnepek miatt kizökkenünk a megszokott ritmusból, emiatt cseppet tartottam is a meccstől és kíváncsian vártam, hogy reagálunk erre a változásra. Magabiztos, önbizalomtól duzzadó, sima győzelmet arattunk és mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Külön örülök annak, hogy harminc pont érkezett a padról és a lepattanóharcot is sikerült megnyernünk. Mostantól a Sopron elleni találkozóra készülünk.

Lelik Réka: Örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak és mindenki pályára is került, de elég sok hibát vétettünk. Ezek a PINKK ellen belefértek, de Sopronban már nem fognak. Mostantól a Sopron ellen készülünk, hiszen szeretnénk ott is nyerni.

Leave a Reply