Az első és a második helyezett csatája következik

Csütörtökön Sopronban lépünk pályára, a mérkőzésen a két csapat eddigi kiváló szereplése alapján igazi rangadóra van kilátás.

Amikor szeptember 28-án megmérkőztünk a Sopron Basket együttesével, bizonyára nem gondoltuk, hogy a visszavágót az A-csoport egyik nagy derbijeként harangozhatjuk be. Pedig ez a helyzet: csütörtökön az első osztály jelenlegi listavezetője találkozik az éppen aktuális másodikkal.

A meccs toronymagas esélyese természetesen a Sopron Basket együttese, amelynél könnyebb összeszámolni, hogy az utóbbi években hány hazai címet nem hódított el, mint hogy hányat igen. Ugyanez az analógia igaz a jelenlegi bajnoki kiírásra is: Fegyverneky Zsófiáék egyetlen pécsi találkozó kivételével mindet megnyerték. Ráadásul vendéglátónk a napokban úgy erősödött két játékossal, hogy csak egyet igazolt: a budapesti mérkőzésen 20 pontot szóró Jelena Brooks felépült kézsérüléséből, valamint a kisalföldi csapat visszaszerezte tavalyi keretének egyik ászát, Candice Dupree-t.

Bár Dupree személyében tapasztalt és nagy tudású játékos érkezett, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni a soproni keret összes többi játékosáról sem, hiszen mindannyian olyan erőt képviselnek, akikből külön-külön is készülnünk kellene – mutatott rá ellenfelünk keretének mélységére vezetőedzőnk. Tursics Krisztián szerint óriási dolog, hogy a tabella második helyén állva mérhetjük össze az erőnket egy ilyen kiváló együttessel.

A találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik, amit a MindiGO Sport felületein lehet élőképen követni.

Sopron Basket – NKE-FCSM Csata

Sopron, Novomatic Aréna, csütörtök 18:00

V.: Cziffra Csaba, Győrffy Pál, Fodor Attila (Gincsai János)

Leave a Reply