Feltartóztathatatlan volt a Sopron

Nagyjából 28 percig tudtuk megnehezíteni a bajnoki listavezető Sopron Basket dolgát, végül 94-63-as vereséget szenvedtünk a Novomatic Arénában.

Hiába játszottunk az utóbbi két Euroliga Négyes Döntő helyszínén, nyoma sem volt megilletődöttségnek. Horváth és Friskovec triplája után azonban átvette a vezetést a házigazda. Többször is volt öt pont a Sopron előnye, de jól tartottuk magunkat, így az első negyedet 23-20-ra nyerték Fegyvernekyék. A második felvonást 4-0-lal kezdték a hazaiak, de Radócz és Friskovec révén öt pontot dobtunk zsinórban. 27-25 után aztán a Sopron Basket begyújtotta a rakétákat és kiváló támadójátékkal húzott el. 40-29-nél lépte át a különbség a tíz pontot, 46-32 után pedig azért kapaszkodtunk, hogy ne dőljön el a rangadó már az első húsz percben.

Az 54-41-ről induló második félidő is Horváth és Friskovec kosaraival indult. Bár a Sopron tartani tudta a különbséget, a hazai támadójáték ekkor akadt meg először a mérkőzésen. Czukor Dalmáék offenzíváiról ugyanakkor sokat elmond, hogy 26 és fél perc játék után adták el másodszor a labdát, és az egész meccs végére is csak 4 labdavesztésig jutottak. Ilyen magas szintű játékkal természetesen csak idő kérdése volt, hogy mikor darálnak be bennünket. 63-51 után 9-1-es sorozatot futott a Sopron, itt végleg eldőlt a mérkőzés. A negyedik negyedben a különbség átlépte a harminc pontot és picivel ugyan, de fölötte is maradt a végső dudaszóig. 94-63-ra győzött a Sopron Basket.

Túl sok pihenőjük nem lesz a lányoknak, hiszen vasárnap már Budapesten, a Vasas otthonában lépnek pályára.

Sopron Basket – NKE-FCSM Csata 94-63 (23-20, 31-21, 18-11, 22-11)

Sopron, Novomatic Aréna, 1200 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Fodor (Gincsai).

A Sopron Basket legjobb dobói: Határ 22, Brooks 13/6, January 11/3. 

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 13/9, Lelik 6, Friskovec 12/3, Cannon 17, Gustafson 8. Csere: Radócz 5/3, Mányoky R., Boros 2, Solymosi, Horváth F.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Teljesen megérdemelten nyertek egy olyan találkozón, ahol nagyon élesek voltak, kiváló dobóformát mutattak. Amiért boldog vagyok, az az, hogy most jött ez a meccs és végre megtapasztalhattuk, milyen egy nálunk magasabb szintű csapat védekezése. Még a labdaátvételekért is meg kellett dolgozni, melyet nehéz edzésen modellezni. Megtapasztalhattuk, milyen ilyen nyomás ellen játszani. Voltak jó döntéseink, kiváló támadásaink, de látni kell, hogy messze van még ez a szint. Dolgozni kell tovább, hogy mi is eljussunk ide. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a folytatásra!

Emma Cannon: Ez a meccs nagyon hasznos és fontos volt nekünk a következő mérkőzéseink szempontjából. A kitűnő ellenfél elleni találkozó arra világított rá, hogy az eddigi jó eredményeink ellenére igenis vannak gyenge pontjaink, s megmutatta azt is, mi mindenben kell előrelépnünk, fejlődnünk.

Leave a Reply