Kibrusztoltuk a győzelmet

Nagyszerű kezdéssel tetemes előnyt szereztünk, a Vasas azonban visszajött a meccsbe és többször vezetett is. A hajrából mi jöttünk ki jobban, így 76-72-re győztünk Pasaréten.

Nagy lendülettel, 4-13-mal kezdtük a találkozót, így négy perc játék után időt kellett kérnie Földi Attilának, a hazaiak mesterének. A közbelépés csak ideig-óráig állította meg a csatás lendületünket, a negyed hajrájában azonban méretes triplazáport zúdítottunk a Vasasra. Sorrendben Horváth Betti kettőt, Lelik Réka pedig hármat rámolt be, ennek a sorozatnak köszönhetően 30-16-ra nyertük az első negyedet. Ismerve a lányokban lévő potenciáit, bizonyára kevesen hitték, hogy ezzel nagyjából el is lőttük a puskaporunkat ezen az estén.

A második negyedben 39-22-nél már tizenhéttel is vezettünk, de támadójátékunk ötlettelenné és görcsössé vált, ráadásul Gustafson beütötte a harmadik személyi hibáját. 41-32-nél tízen belülre húzódott vissza a Vasas, amely a hajrában tovább faragta hátrányát és 43-37-re zárkózott. A szakmai stáb bizonyára hatékonyan töltötte a szünetet, hiszen 51-41-nél visszaállt a tíz pontos különbség, de Böröndy vezérletével ismét jól hajráztak a hazaiak. 58-55-nél a felvonás végén nagyon jól jött Friskovec gól jó plusz egye.

Emma Cannon (háttal) 24 pontja mellé leszedett 11 lepattanót és kiharcolt 10 személyi hibát (Fotó: Vasas Akadémia/Bornyi Márton)

A 61-55-ről induló záró negyed Fraser 2+1-ével indult, majd nyolc perccel a meccs vége előtt végleg elveszítettük a kipontozódó Gustafsont. 61-58-nál Tóth Orsolya talált be kétszer is a triplavonalon túlról, innentől lényegében folyamatosan változott a vezető kiléte. 69-67-nél válogatottjaink, Horváth és Lelik tolták meg öt ponttal a csapat szekerét, de 72-69-nél Hejlic triplával egyenlített. Az utolsó percben Lelik harcolt ki személyi hibát, majd dobta be a büntetőket, a másik oldalon Fraser kísérlete kiperdült, Lelik pedig újabb két szabaddobást váltott pontokra, lezárva a meccset.

Ezúttal fáradtabbak voltak a lábak és pontatlanabbak a kezek, de amiért jöttünk, azt elértük. 76-72-re győzött a csapat Pasaréten.

Vasas Akadémia – NKE-FCSM Csata 72-76 (16-30, 21-13, 18-18, 17-15)

Pasaréti Sportcentrum, 300 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Vida, Oláh (Nagy János).

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Fraser 26, Heljic 13/3, Böröndy V. 10.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 8/6, Lelik 20/12, Friskovec 7, Cannon 24, Gustafson 10. Cs.: Radócz 4, Mányoky R. 3/3, Boros J.

A mérkőzés statisztikája itt nézhető meg.

Emma Cannon: Összességében egy nagyon jó találkozó volt, a Vasasnak jó néhány remek játékosa van és láthatóan jó a csapategység, azonban ma mi voltunk a jobbak. Megan kipontozódását követően sem tört meg a lendületünk, minden nap keményen dolgozunk, és mindenre van forgatókönyvünk, így ezt az akadályt is sikerrel vettük.

Tursics Krisztián: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, tisztában voltunk azzal, mennyire nehéz ezen a pályán idegenben játszani. Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen tizenhat pontos előnyt dolgoztunk ki, amit a mérkőzés alatt sikerült kiadni a kezünkből. Nyolc nap alatt ez a harmadik meccsünk, ez érezhető volt a lábakban és több hibát is vétettünk, mint általában. Örülnünk kell ennek a győzelemnek, hiszen nagy csapatok is elvéreztek már ezen a pályán, gratulálok a csapatomnak.

Leave a Reply