Tévés meccsen, a Szekszárddal játszunk a kupában

Kedden délelőtt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében kisorsolták a Killik László Női K&H Magyar Kupa Nyolcas Döntőjének párosításait, csapatunk – a tavalyi kupadöntőhöz hasonlóan – az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen lép majd pályára a negyeddöntőben.

A sorsolás lebonyolítása folytán az NKE-FCSM Csata és az Uni Győr Mély-Út az utolsó két, még zárt gömbben lévő csapatból kapott ellenfelet, ekkor a szekszárdi és a zalaegerszegi együttes nevét nem húzták még ki. Végül a győriek mellé került a ZTE NKK, mi pedig az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen meccselünk a pécsi nyolcas döntőn az első napon. Ez lesz az utolsó negyeddöntő, ráadásul az összecsapást az M4 Sport is műsorára tűzi, így fennállásunk során először láthatnak majd minket élőben a közmédia sportcsatornáján.

Nemrégiben hazai pályán legyőztük a Szekszárdot

Már a tavalyi szezonban is emlékezetes, szoros meccseket vívtunk kupaellenfelünkkel, a bajnokság alapszakaszában 5, illetve 7 pontos, az alsóági rájátszásban pedig 6, illetve 9 pontos vereséget szenvedtünk ellenük. A győri MK-negyeddöntő lóg ki egyedül ebből a sorból, akkor 30 ponttal kaptunk ki Zeljko Djokic együttesétől. Az igazi áttörés 2019. december 1-jén jött el, amikor 71-66-ra legyőztük a tolnaiakat. A Magyar Kupa Nyolcas Döntőig egyszer még találkozunk a Szekszárddal, február 22-én idegenben játszunk velük. 

A Killik László Női K&H Magyar Kupa Nyolcas Döntőt a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, március 5-7. között rendezik.

Tursics Krisztián: Brutális párosítások születtek. Az első négy csapat helyzetét nem könnyíti meg, hogy összesorsolták egymással. A Szekszárd személyében nagyon erős ellenfelet kaptunk, de természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy legyőzzük őket – akárcsak a bajnokságban, ahol nemrég sikeresen szerepeltünk ellenük.

Horváth Bernadett: Nem kaptunk könnyű ellenfelet, de egyszer már bebizonyítottuk, hogy le tudjuk győzni a Szekszárdot. A kupán is mindent meg fogunk tenni az utolsó percig a továbbjutásért.

A Killik László Női K&H Magyar Kupa Nyolcas Döntő menetrendje:

2020. március 5. (csütörtök) – Negyeddöntők

Felső ág:

13:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs
15:30 Aluinvent DVTK Miskolc – Sopron Basket

Alsó ág:

18:00   UNI Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK (M4 Sport)
20:30   NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd (M4 Sport)

2020. március 6. (péntek) – Elődöntők

16:30 Felső ági negyeddöntők győztesei (M4 Sport)

19:00 Alsó ági negyeddöntők győztesei (M4 Sport)

2020. március 7. (szombat) – Helyosztók

14:30   Bronzmeccs
17:00   Döntő (DunaWorld)

Leave a Reply