Az ünnepek és a dupla meccs miatt felborult a korábbi munkarend

Papírforma vereség Sopronban, majd értékes győzelem a Vasas pályáján – sorozatunk új részében vezetőedzőnk a múlt heti találkozók mellett arról is beszélt, hogy az ünnepek hogyan nehezítették a napi munkát. Krisztián elemez.

Ez a fiatal csapat, akikkel dolgozunk, igényli a folyamatos munkát, az ünnepek alatt viszont teljesen kiestünk ebből a ritmusból, ezért szakmai szempontból nagyon rosszkor jött a karácsonyi időszak – hívta fel a figyelmet vezetőedzőnk.

Emma Cannon volt a két mérkőzésen a legjobb játékosunk (Fotó: MKOSZ/Sopron Basket/Tóth Zsombor)

Lényegében vagy valamelyik mérkőzésre készültünk, vagy regenerációs edzéseket végeztünk, azaz nem tudtunk ezekben a napokban annyit foglalkozni saját magunkkal, amennyit szeretnénk – fogalmazott Tursics Krisztián.

Csúcskosárlabdát láthattunk Sopronban

A Sopron Basket megmutatta, hogy kell kosárlabdázni – hangsúlyozta vezetőedzőnk. Brutálisan agresszíven védekezett, jól támadott, ez a magas szintű játék pedig előhozta a hiányosságainkat. Egy ilyen ellenfélhez túlságosan szűk a rotációnk, hogy szoros meccset játszhassunk – mondta.

Krisztián szerint minden egyes passzért, labdaátvételért, helyzetbe kerülésért keményen meg kellett dolgozni, óriási nyomás volt a játékosokon. Vezetőedzőnk örült neki, hogy a Sopron komolyan vette a mérkőzést, így a lányok ízelítőt kaphattak a csúcskosárlabdából.

Újév másnapján lényegében megtelt a soproni sportcsarnok, kíváncsiak voltak a mérkőzésre az emberek, felkeltettük a média érdeklődését is, ez pedig hatalmas dolog – mutatott rá.

Ugyan a még kiforratlan, de tehetséges fiatal játékosainkkal, tapasztalatlan légiósainkkal és egyetlen sok nagy csatát megélt játékosunkkal, Emma Cannonnal a második helyről vártuk ezt a mérkőzést, továbbra sem vagyunk top csapat – fogalmazott Krisztián.

Mint elmondta, ilyen összetételben minden egyes mérkőzés nehéz, bárki is jön szembe velünk. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha minden alkalommal 100 százalékot rakunk bele.

Csak a közvélemény várt sima győzelmet a Vasas ellen

Vasárnap előtt mindössze kettőt tudtunk úgy edzeni, hogy valóban a Vasasra készültünk – tért rá Krisztián a vasárnapi találkozóra. Várható volt, hogy fáradtabbak lesznek a lábak, mindössze egyetlen negyedig tartott a kiváló, lendületes játék – folytatta.

Krisztián rengeteg szakmai hiányosságot fedezett fel a pasaréti mérkőzésen, amiknek a kijavítása rengeteg időt vesz igénybe. Emellé a Vasas is kiválóan játszott, megérezte, hogy győzhet, vérszemet kapott. Agresszíven védekeztek és ültek a dobásaik is – fogalmazott.

Bár az egész kosárlabda társadalom sima vendég győzelmet várt a második és a kilencedik helyezett meccsén, de a szűk rotációs lehetőségekkel a keretben és a Sopron-meccsel a lábakban nagyon meg kellett szenvedni azért, hogy két vállra fektethessük a Vasast a saját otthonában – mondta Krisztián.

Két legjobb játékosunk, Megan Gustafson és Emma Cannon is faultproblémákkal küszködött, Megant ki is pontozták a játékvezetők, amire a kispadnak reagálni kellett. Krisztián ritkán látható, alacsony szerkezetben játszatta a csapatot – Radócz Fannival az ötös és Mányoky Rékával a négyes pozícióban –, amihez nem volt egyszerű alkalmazkodni, végül a visszaálló Emma Cannon extrájával meglett a mérkőzés.

Szombaton a ZTE-t fogadjuk

Most egy egész hetet készülhetünk a Zalaegerszeg ellen, egy darabig még szűkebb rotációban dolgozunk Angyal Barbi betegsége miatt, ami plusz nehézségeket okoz az edzéseken – fogalmazott Krisztián.

Vezetőedzőnk a válogatott szünetig hátralévő meccsinkre miniciklusként tekint. Mint elmondta, minden csapatból felkészülünk, akárki is lesz a pályán, a legjobbunkat próbáljuk meg nyújtani.

Leave a Reply