Zala volt a zalai csapat végzete

Kifejezetten élvezetes és izgalmas mérkőzésen, Zala Friskovec már-már földöntúli teljesítményével 88-84-re másodszor is legyőztük a ZTE NKK-t.

Remekül kezdtük az első negyedet, Lelik és Friskovec vezérletével 11-2-re vezettünk az elején.  A ZTE nem hagyta magát és 14-10-ig zárkózott. Ekkor ismét a mi perceink következtek, megint a magyar és a szlovén válogatott játékosok szállították a pontokat, 24-15-nél ismét a tíz pontos fórt ostromoltuk, majd Cannon kosarával át is léptük. Hayes kosara után öt sikertelen hárompontos kísérlettel és 26-17-tel zárult az első felvonás. Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második negyed is: vezettünk tizenkettővel, a vendégek visszakapaszkodtak négyre, mi pedig újra elhúztunk tízzel. A nagyszünet előtt Kovács Georgina vágott be egy hármast, amivel hét pontra, 48-41-re jött fel a ZTE.

A második félidő Horváth Betti és Boonstra kosárváltásával indult, majd a ZTE Nagy Dóra és Horti pontjainak köszönhetően egészen közel, 55-53-ra zárkózott. Ekkor a mi perceink következtek, a teljes légiós sorunk betalált, a vendégek pedig érezhetően összezuhantak. 65-53-nál technikait kapott Horváth Zsófia vezetőedző, az ezért járó büntetőből Friskovec kialakította az addigi legnagyobb különbséget. 66-53-nál úgy tűnt, megtörhetjük Nagy Dóráékat, de a negyed hajrájában két duplával megint közelebb lopózott a ZTE. 

Zala Friskovec joggal fogadta a gratulációkat a meccs után (Fotó: Szilágyi Dénes)

Zalai kosarakkal indult a negyedik játékrész, így 66-61-nél nagyon kellett a mi Zalánk, az egyre inkább vezérré előlépő Friskovec találata. Szlovén csillagunk 68-64-nél lélektanilag kulcsfontosságú triplát értékesített, majd 71-70-nél megtette ugyanezt Emma Cannon is. A ZTE jó pillanatban szerzett kosaraink ellenére 74-74-nél utolérte csapatunkat. Közönségünk ekkor egy emberként állt a lányok mellé, elsöprő erejű buzdítással segítette át a csapatot a holtponton. 81-79-nél jött az újabb demoralizáló Friskovec-hárompontos, amivel megfelelő előnnyel érkeztünk a végjátékba. Az utolsó pillanatokban jól büntetőztünk, végül egy kifejezetten fogyasztható és szórakoztató összecsapáson, Friskovec extrájával 88-84-re legyőztük a jó erőkből álló Zetét.

NKE-FCSM Csata – ZTE NKK 88-84 (26-17, 22-24, 18-16, 22-27)

Ludovika Aréna, 200 néző. V.: Tóth C., Pozsonyi, Horváth Cs. (Hartyáni).

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 8/6, Lelik 17/9, Friskovec 35/18, Cannon 16/3, Gustafson 12/3. Cs.: Radócz, Boros.

A ZTE NKK legjobb dobói: Burkholder 23/12, Hayes 23/3, Nagy D. 10.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Kiváló, közönségszórakoztató mérkőzést játszottak a csapatok, sok ponttal. A találkozó egyes szakaszaiban nehézségeink voltak, amikor a ZTE utolért bennünket, ekkor a közönség átsegített bennünket a holtponton. Ellenfelünk két kulcsjátékosából külön készültünk, sajnos őket nem sikerült azonban semlegesíteni. Igazi csapatmunka volt a mai siker, amelyhez Zala Friskovec extraklasszis teljesítményére is szükségünk volt.

Zala Friskovec: Megérdemeltük a győzelmet, hiszen nagy energiát mozgósítottunk. A támadójátékunk kiválóan működött, a 88 dobott pont kiváló, védekezésben viszont fejlődnünk kell.

 

Leave a Reply