A bajnokság két pozitív meglepetéscsapata találkozik

Az ötödik helyen álló, újonc TFSE-MTK-t fogadjuk péntek este 19 órától. Az „odavágón” 100-87-re győztünk, most vélhetően jobb védekezésre lesz szükség az újabb sikerhez.

Szeptember végén, amikor elindult a bajnokság, talán senki sem gondolta, hogy a januári NKE-FCSM Csata – TFSE-MTK összecsapást felsőházi rangadóként lehet majd beharangozni. Pedig ez a helyzet: az újoncként ötödik helyen álló városmajoriak érkeznek a Ludovika Arénába, második helyen tanyázó csapatunkhoz. A meccs további pikantériája, hogy mindkét együttest fiatal, ambiciózus edző, Magyar Bianka és Tursics Krisztián vezeti.

A TFSE-MTK fiatal keretet alakított ki első élvonalbeli szezonjára, amit két olyan külföldi egészít ki, akiket bátran tehetünk a legnagyobb fogások polcára. Alisia Jenkins az eddigi meccseken közel 21,5 pontot, 12 lepattanót és 34-es teljesítményindexet átlagol, ezzel mindhárom kategóriában vezeti a bajnokság toplistáját. Ha nem lenne elég elképesztő, amit eddig letett az asztalra, ott a meccsenkénti 2,6 szerzett labdája is, amivel „csak” a harmadik helyre jó. Alisia névrokona, Chanise sem teljesít rosszul, ő az ötödik legtöbb VAL-t és a második legtöbb szerzett labdát szállítja a mezőnyben.

A TFSE elleni védekezésre hívta fel a figyelmet vezetőedzőnk. Tursics Krisztián arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan a városmajori mérkőzésen 187 pontot dobott a két csapat, egyik edző sem küldené szívesen egy újabb dobópárbajba a csapatát. Ha 70 pont körül tartanánk a TFSE-t, akkor lehetne esélyünk az újabb sikerre.

A találkozó péntek este 19 órakor kezdődik, a belépés most is ingyenes.

NKE-FCSM Csata – TFSE-MTK

Ludovika Aréna, péntek 19:00

A belépés ingyenes!

V.: Frányó Péter, Sallai István, Major Ádám (Dr. Gincsai János) 

Leave a Reply