Visszavágott a TFSE az őszi vereségéért

Mindkét palánk előtt jobb teljesítményt nyújtott a TFSE-MTK, amely hét pontos győzelmet aratott a Ludovika Arénában.

Tudtuk, hogy nehéz lesz, a TFSE jó formában, önbizalomtól duzzadva érkezett hozzánk, és a két Jenkins révén meg is szerezte a vezetést. Cannon, Gustafson és Lelik révén egy 10-0-ás szériával átvettük a vezetést, meglógni azonban nem tudtunk. 17-19-nél ismét átvette a vezetést a TFSE, de Radócz hármasával mi nyertük az első negyedet. Fiatal centerünk a második negyedben is megvillant a triplavonalon túlról, de innentől a cseréink pontokkal már nem tudták segíteni a csapatot. Szűken, de végig mi vezettünk a második negyedben, azonban Alisia Jenkins hármasa zárta az első félidőt, amivel 42-40-re át is vette a vezetést a TF.

Két perc sem telt el a harmadik felvonásból, amikor a vendégek szakmai vezetője, Sterbenz Tamás vehemensen számon kérte a játékvezetők működését dr. Gincsai János MKOSZ-ellenőrön. Az incidens eredménye két technikai lett a TFSE padjának, Sterbenz Tamásnak pedig távoznia kellett a kispadtól. A perpatvart kihasználva Cannon kosaraival 49-42-re elléptünk, 52-50-nél viszont megint ott loholt a nyakunkon a zónavédekezésre áttérő, ezzel a támadójátékunkat jócskán megakasztó TFSE. Ezúttal Lelik hármasa zárta a negyedet, de így is csak egyetlen ponttal tartottunk előrébb.

A negyedik negyed kosárváltásokkal kezdődött, 64-64-nél Lelik, majd Friskovec is betalált távolról, ráadásul labdánk is volt tovább növelni a különbséget, de nem éltünk a lehetőséggel, a TF pedig ismét felzárkózott. Sőt, 75-73-nál Doktor Anna faulttal együtt dobott be egy hármast, majd Alisia Jenkins kosaránál is személyit vétettünk. 75-79-nél a vendégek tűntek győztesnek. Az utolsó ütést a 11 pontig jutó Bernáth Réka vitte be, 84-77-es TF-vezetésnél végleg eldőlt a találkozó, már nem is változott az eredmény. Hogy a tabellán elfoglalt pozíciónkra milyen hatással lesz ez a vereség, az csak később derül ki, a játékunknak azonban javulnia kell az alapszakasz hajrájára.

NKE-FCSM Csata – TFSE-MTK 77-84 (22-20, 18-22, 19-16, 18-26)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Frányó, Sallai, Major (dr. Gincsai)

NKE-FCSM Csata: Horváth B., Friskovec 11/9, Lelik 22/18, Cannon 20, Gustafson 18. Cs.: Mányoky R., Radócz 6/6, Boros J.

A TFSE-MTK legjobb dobói: A. Jenkins 27/3, Ch. Jenkins 20/6, Arsenic 13, Bernáth 11/6.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Lelik Réka: Gratulálok a TF-nek. Tudtuk, hogy két nagyon jó külföldi játékosuk van, mégis majdnem 50 pontot engedtünk nekik dobni. Támadásban nem volt különösebb probléma, hiszen megvoltak a helyzeteink, a védekezésünkkel viszont sürgősen kezdenünk kell valamit, mert ez így nem lesz jó a szezon második felére.

Tursics Krisztián: Gratulálok a TFSE-nek. Tisztában voltunk vele, hogy milyen játékerőt képvisel. Én abszolút nem vagyok elégedett a támadójátékkal. Ellenfelünk 3-2-es zónát védekezett, ami ellen nem találtuk a ritmust. Kevésszer tudtunk csak alsó posztról pontot szerezni vagy egy hármast bedobni. Hiányzott a folyamatos, megszokott, aktív támadójáték. A védekezésünk pedig kritikán aluli volt, nem tudtuk megvalósítani az 1-1 védekezést, ellenfelünk pedig 21 támadó lepattanót tudott szerezni. Ez öt emberes feladat, mindenkinek el kellett volna mennie a lepattanóért. Jobb volt ma a TFSE, megérdemelten nyert.

Leave a Reply