Hétközi mérkőzés következik a PEAC ellen

Dupla hazai meccses hetünk első felvonása jön szerdán, a két és fél hetes bajnoki szünet után a PEAC-Pécset fogadjuk a Ludovika Arénában.

„A védekezésünkkel sürgősen kezdeni kell valamit, mert ez így nem lesz jó a szezon második felére” – ezt Lelik Réka nyilatkozta még a Csata-TFSE meccset követő sajtótájékoztatón. Azóta több mint két hét telt el mérkőzés nélkül, így a lányoknak volt idejük csiszolni a védekezésen. Réka immár a PEAC-Pécs elleni találkozó előtt jónak értékelte a két hétben elvégzett munkát, amiben nagy hangsúlyt kapott a labda nélküli játék. Válogatott játékosunk szerint a csapat ugyan kiesett a meccsritmusból, de kellően felpörögve ez nem okozhat problémát szerdán koraeste.

Vezetőedzőnk azt emelte ki, hogy a minőségi edzésmunkához egészséges játékosok kellenek – jelenleg szerencsére ebbe az irányba haladnak a dolgok, hiszen az ujjsérülést szenvedő Mányoky Réka hetek óta teljes értékű tagja a csapatnak, a napokban pedig Angyal Barbara is elkezdte az edzéseket. Ilyen szűk rotációban minden emberre szüksége van a csapatnak – hangsúlyozta Tursics Krisztián, aki talán arra is gondolt, hogy rövid otthonlét után az elmúlt hetet már két amerikai játékosunk, Cannon és Gustafson is Budapesten dolgozta végig. Megan Gustafson nemcsak fitten, hanem vidáman is léphet pályára a pécsiek ellen: az Iowai Egyetem csapata, a Hawkeyes a napokba visszavonultatta a játékos mezszámát, kedden pedig kiderült, hogy nyáron visszatérhet a WNBA-be, a Dallas Wings keretébe.

Ilyen előjelekkel joggal várhatunk előrelépést a legutóbbi meccseinkhez képest. Ha szintet lépünk védekezésben, akkor ismét legyőzhetjük a PEAC-Pécset, nagyot lépve ezzel az alapszakasz első négy helye felé.

NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs

Ludovika Aréna, szerda 17:00

V.: Földházi Tamás, Nagy Viktor, Fodor Attila (Gorka Szabolcs)

A belépés ingyenes!

Leave a Reply