Kiváló hajrá, fontos győzelem a PEAC ellen

Felejthető első félidő után rendeztük a védekezésünket és a hajrában extra kosarainkkal fordítani tudtunk a PEAC-Pécs ellen. 79-70-re győztünk, óriási lépést téve a negyeddöntős pályaelőny megszerzéséért.

Jól megnyomtuk az első perceket: 4-4 után Lelik, Gustafson és Friskovec is betalált a hárompontos vonalon túlról, így 13-6-ra is vezettünk. 16-16-nál azonban utolért minket a PEAC, amelyben főleg az ellenünk a pécsi meccsen sérülés miatt nem játszó Conwright és Udodenko volt elemében. A negyed hajrájára át is vette a vezetést a pécsi csapat, de Lelik utolsó pillanatokban dobott hárompontosával döntetlenre mentettük az első negyedet. A kisszünet után Wentzel vette a hátára a vendégeket, nekünk pedig kapaszkodnunk kellett. 31-40-nél már kilenccel is vezettek Meszlényi Róbert tanítványai, így nagyon kellett Friskovec két hármasa, hogy ne menjünk komolyabb hátránnyal az öltözőbe. Az első húsz percet 60 százalék fölötti dobáshatékonysággal 42-40-re a Pécs nyerte meg.

Szakmai stábunk különösen a lányok védekezésével lehetett – ismét – elégedetlen, így a második félidőben bevetettük a héten gyakorolt zónavédekezésünket, amellyel megtörtük a PEAC lendületét és a lepattanózásunk is stabilabbá vált. 55-48-nál egyszer még jelentősebb előnyt harcoltak ki a pécsi lányok, de a negyed végére 55-54-re, a negyedik felvonás elején pedig 58-55-re alakítottuk az eredményt, a 10-0-ás szériával magunkhoz is ragadtuk a vezetést. Egyszer, 58-59-nél még jobban álltak a vendégek, de Lelik demoralizáló hármasánál, 74-65-nél minden eldőlt.

79-70-es győzelmünkkel nagy lépést tettünk az első négy hely valamelyike felé az alapszakaszban, ami óriási eredmény az A-csoportban második éve szereplő klubunktól.

NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs 79-70 (23-23, 17-19, 12-13, 27-15)

Ludovika Aréna, 200 néző. V.: Földházi, Fodor, Nagy V. (Gorka)

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 3/3, Friskovec 22/12, Lelik 18/12, Cannon 19/3, Gustafson 9/3. Csere: Mányoky R., Radócz 8, Boros J.

A PEAC-Pécs legjobb dobói: Bravard 19/6, Conwright 17, Wentzel 10.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak, hiszen úgy győztünk közel tíz ponttal, hogy nem kosárlabdáztunk jól. Az első félidőben nem működött a védekezésünk, a szünet után a zónánkra viszont nem találta az ellenszert a Pécs. Büszke vagyok rá, hogy megnyertük a lepattanózást, az eladott labdáinkkal viszont 16 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Azért is fontos ez a győzelem, mert így majdhogynem bebiztosítottuk a helyünket az első négyben az alapszakasz végére. Remélem, hogy vasárnap jó hangulatú meccset játszunk a DVTK ellen.

Zala Friskovec: Negyven percen keresztül kemény mérkőzés volt. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a szünet utáni első meccset megnyertük, ez sokat jelent nekünk. Az első félidőben mutatott védekezésünkkel ugyanakkor nem lehetünk elégedettek, ezen feltétlenül javítanunk kell. Meg kell tartanunk ezt a ritmust a későbbiekre is.

Leave a Reply