Dobogósok csatája következik

Vasárnap koraeste a DVTK érkezik a Ludovika Arénába. Olyan csemegének ígérkezik ez az összecsapás, amelyre nem sokszor volt példa csarnokunkban: a jelenlegi második és harmadik találkozik egymással.

Igazi sztárparádét láthatnak a remélhetőleg szép számmal kilátogató nézők az NKE kampuszán: lesz WNBA-bajnok, 3×3-as Európa-bajnok, pályára lépnek magyar, chilei, szerb és szlovén válogatott játékosok és itt lesz az amerikai egyetemi bajnokság tavalyi legjobbja is, a különböző utánpótlás világversenyeken elért eredményekről nem is beszélve.

A két együttes őszi találkozóján 83-79-es miskolci siker született, igaz, az eredmény kissé talán csalóka, hiszen a DVTK az utolsó perceket leszámítva végig kézben tartotta a meccset és tizenhét ponttal is vezetett már, de végül csak néggyel nyert, a kiváló hajránk pedig akár intő jel is lehetne Medgyessy Dóráéknak.

A DVTK azonban tengernyi tapasztalattal és igen mély rotációs lehetőségekkel rendelkezik – Cziczás László vezetőedző akár azt a luxust is megteheti, hogy magyar válogatott játékosokat tart a kispadon. Egy ilyen bombaerős keret számára bizonyára az sem jelenthet problémát, hogy utoljára február 1-jén játszott tétmérkőzést.

Az erősebb keret egyértelműen a Diósgyőré, a mi lányaink viszont szerdán nagy lépést tettek a negyeddöntős pályaelőny felé, így felszabadultan, teher nélkül léphetnek pályára vasárnap. Egy vereség semmilyen komoly következménnyel nem járna, egy győzelem viszont óriási lendületet adhatna a szezon hátralevő részére.

NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK

Ludovika Aréna, vasárnap 17:00

V.: Praksch Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Nepp László (dr. Páli Kálmán)

A belépés ingyenes, a félidőben dobóversenyt rendezünk!

Leave a Reply