Óriási győzelem a DVTK ellen

A szerdaihoz hasonló, kiváló második félidei játékunkkal közel ötszáz néző előtt két vállra fektettük a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező DVTK-t is, így pillanatnyilag visszavettük a második helyet a tabellán.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó, és nem is feltétlenül az eredmény, hanem a játék képe miatt. A DVTK könnyen szerzett kosarakat és még könnyebben halászta el centereink elől a támadólepattanókat, megteremtve magának a második és harmadik esélyt a pontszerzésre. Ilyen mederben kész csoda, hogy csak hat pontos előnyt építettek ki Medgyessyék. 9-15-nél Shatori Walker kosara fontos mérföldkő még: a vendégek WNBA-bajnoka ekkor talált be először és utoljára a mérkőzésen, azaz az amerikai klasszis semlegesítése viszont jól sikerült. 18-17-nél egyszer átvettük a vezetést, de a vezérré és pontfelelőssé előlépő Skoric gondoskodott róla, hogy a Miskolc ellépjen. 32-18-nál attól féltünk, hogy idejekorán eldől a derbi. A DVTK ekkor 15-0-ás szériában volt. Ekkor csapatkapitányunk pillanataival – Horváth Betti öt pontot és egy gólpasszt jegyzett – visszajöttünk a meccsbe, ráadásul Friskovec és Mányoky triplái is beestek, így öt pontra, 41-36-ra zárkóztunk fel.

A szünet után nagyot fordult a játék képe. Az addig nagyot küzdő csapatunk elkezdett magasabb szinten kosárlabdázni. Ellenfelünk percekig nem talált a gyűrűbe, mi pedig kilenc pontot is szereztünk – és átvettük a vezetést. 55-49-nél már mi vezettünk hattal, a DVTK pedig csak futott az eredmény után. A védekezésünk mellett a támadásaink is hatékonyabbá váltak, betöréseinket rendre csak személyi hibák árán tudták megállítani Skoricsék. Az 59-53-ról induló negyedik felvonást Mányoky és Skoric triplaváltása vezette fel. Tapadt a DVTK, de 67-64-nél Friskovec és Lelik révén két hármasunk is beakadt. Innen talán joggal reménykedtünk abban, hogy a győzelem mellett az egymás elleni eredményt is a magunk javára fordíthatjuk, de a végjátékban kissé elakadt a pontgyártásunk. Szerencsére a vendégek is veszítettek pontosságukból. Az utolsó nyolc mezőnykísérlet kimaradt, így kiváló hangulatú mérkőzésen 77-73-ra győztük le a kiváló erőkből álló DVTK-t, visszaszerezve a tabellán a második helyet.

NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK 77-73 (18-21, 18-20, 23-12, 18-20)

Ludovika Aréna, 500 néző. V.: Praksch, Csabai-Kaskötő, Nepp (Páli)

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 17/9, Friskovec 17/9, Lelik 3/3, Cannon 17/3, Gustafson 17/3. Csere: Mányoky R., Radócz. 

Az Aluinvent DVTK legjobb dobói: Skoric 18/6, Morrison 18/6, Medgyessy 11/9, Goree 11/3.

NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK 77-73 értékelések 🎤🏀

Közzétette: NKE – FCSM Csata Basketball – 2020. február 16., vasárnap

Horváth Bernadett: A mérkőzés elején komoly gondjaink voltak a védőlepattanók megszerzésével, így az ellenfelünk második és harmadik esélyből szerzett pontokat. Nagyon komoly csapatmunka kellett ehhez a győzelemhez, mindenki, így a padról beszállók is hozzátettek a játékunkhoz. Büszke vagyok a csapatra, dolgozunk tovább.

Tursics Krisztián: Kiváló mérkőzés volt, óriási küzdelemmel, sok energiával. Sokáig küszködtünk a lepattanózással, 16 támadólepattanót szedett a DVTK – ebben továbbra is javulnunk kell. A második félidő előtt azt mondtam a lányoknak, hogy változtatni kell, ha nyerni akarunk. Ez jól sikerült, kiválóan működött a zóna és Shatori Walkert is jól kivettük a játékból, hiszen csak 2 pontot szerzett. Remélem, még sok ilyen hangulatú mérkőzésünk lesz a szezonban. Sok sikert a DVTK-nak a további meccsekhez és a rájátszáshoz.

Leave a Reply