Krisztián: Látnunk kell, hogy minden lehetséges

Kettőből kettőt nyert a csapat a múlt héten, tanulságos mérkőzéseket játszottunk a PEAC és a DVTK ellen is. A csapat játéka mellett a klubnál dolgozók munkájáról is szó esett – volt tehát miről beszélgetni vezetőedzőnkkel a hét elején. Krisztián elemez.

A PEAC-Pécs 79-70-es legyőzése után Krisztián a lepattanózás megnyerését emelte ki. Mint mondta, az egész szezonban küzdünk a lecsorgó labdák minél hatékonyabb összegyűjtésével, így minden ilyen párharc megnyerését sikerként, fejlődésként lehet elkönyvelni.

Ugyanakkor 14 labdát adtunk el, melyek többségéből tiszta ziccerig jutottak a pécsiek – tért át a múlt szerdai mérkőzés egyik negatívumára. Ilyen helyzetekben az ellenfelünknek nem kellett felállt védelem ellen megdolgoznia a dobóhelyzetért, a könnyű kosarak pedig komoly hátrányt okoznak a csapatnak, így ezeket a szituációkat ki kell javítani, mert a lényegesen erősebb csapatok még jobban kihasználják a hibáinkat – mondta.

Bejött a zónavédekezés a PEAC ellen

Egál első félidő után megbeszéltük, hogy változtatni fogunk a harmadik negyedben. Elővettük a zónavédekezést, amivel megtörtük a PEAC-Pécs ritmusát. Innentől mi szereztük a könnyű kosarakat és az egész összecsapás képét megváltoztattuk, azaz mondhatjuk, hogy jól sült el – mondta.

A lepattanó csatát is a zónával nyertük meg, hiszen így meg tudtuk szerezni a festékben a kihagyott vendég kísérletek utáni pattanókat – emlékezett vissza vezetőedzőnk a pécsi csapat legyőzésére.

Hozzátette: ezen a mérkőzésen stabilizáltuk helyünket az alapszakasz első négy pozíciójában, ami négy fordulóval a vége előtt óriási eredmény. Innentől kicsit előrébb is tekinthetünk, hogy a play-offra még kevesebb hibával érkezzünk meg.

Akármi történt, az előre megbeszélteket követtük a DVTK ellen

Vasárnap az akkor második helyen álló DVTK együttesét fogadtuk, amire a csapat szokásosan megbeszélt egy game planninget. Krisztián beavatott minket: azt kérte a lányoktól, hogy bármi történjék, maradjanak a megbeszélteknél, kövessék ezeket az utasításokat.

Csakhogy az elején becsúszott néhány hiba a megvalósításba, ezért lényegében szedhette korlátlanul a támadólepattanókat a DVTK, második-harmadik esélyt kiharcolva a támadások befejezésére.

Nagy bajban voltunk a lepattanókkal, emiatt harcolt ki komolyabb előnyt a Miskolc – mondta.

Egyetlen kosáron tartottuk Walkert

A második félidőben ugyanúgy a meccs előtt átbeszélt tervezéshez tartottuk magunkat. Elkezdtünk fókuszáltabban és koncentráltabban játszani és feljavultunk. Elkezdtük jobban szedni a lepattanókat és a harmadik negyed első öt percében nem kaptunk egyetlen kosarat sem – mutatott rá vezetőedzőnk.

Megfordítottuk a mérkőzést, elvégeztük a megbeszélteket és végig kiválóan őriztük a WNBA-bajnok Shatori Walkert, aki mindössze két pontig jutott az egész meccsen – emelte ki Krisztián.

Nem estünk össze, volt tartásunk, a 40. perc végéig harcoltunk és végig az eltervezetthez tartottuk magunkat – dicsérte meg csapatát.

Pont olyan volt a vasárnapi rangadó, amilyennek három évvel ezelőtt megálmodta

Krisztián kiemelte a meccset övező atmoszférát is: a miskolci és a csatás szimpatizánsok igazi kosárhangulatot teremtettek, amit öröm volt látni. Három évvel ezelőtt pont ilyen atmoszférát álmodott meg az egyesület, amikor megszületett az A-csoportos csapat ötlete.

Több százan látogatnak ki a mérkőzéseinkre, komoly tényezőként tekintenek ránk, odafigyel a csapatra a média – ez a DVTK elleni meccsen mind megvalósult, ami mutatja, hogy jó úton járunk – fogalmazott vezetőedzőnk.

Krisztián szerint, aki ért hozzá, az pontosan látja, hogy milyen hatalmas dolgot építünk fel egy alapvetően utánpótlás egyesületből. Végre Budapesten is lehet jó mérkőzést látni egy szimpatikus csapattól, amelyben saját nevelésű, szárnyukat bontogató tehetségek és kiváló, képzett légiósok alkotnak nagyszerű elegyet.

Nagyokat kell álmodni

Mint vezetőedzőnk elmondta, elengedhetetlen az a mennyiségű és minőségű háttérmunka, amit a játékosok mögött álló stáb végez el, ő emellé a taktikai és filozófiai alapokat biztosítja a klub számára.

Ez a filozófia később sem fog változni, így Krisztián nagyon bízik benne, hogy a klub fejlődése is folytatódik. „Nagyokat kell álmodni” – hangsúlyozta – „látnunk kell, hogy minden lehetséges.” Ha nem keverjük a szerepeket és tiszteletben tartjuk egymás kompetenciáját, akkor a lányok mögött kialakult mag hosszú távon is sikeresen működhet. Jelenleg mindenki nagyon jó munkát végez a klubnál – fogalmazott.

Ha mindez így marad, tovább erősítjük a klub hátterét és a rájátszás során el tudjuk érni a szezon eleji célkitűzést, azaz a legjobb hatba kerülést, akkor lehet lehetőségünk jövőre még egy picivel nagyobbat álmodni. Persze, hiába az eddig minden várakozást felülmúló alapszakasz szereplés, a végső helyezések a rájátszásban dőlnek el – emlékeztetett.

Leave a Reply