Nagy verést kaptunk Szekszárdon

Csak az első percekben tudtunk egyenlő partnerei lenni az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, amely nagy arányú győzelmet aratott.

Friskovec és Studer Ágnes kosárváltásával indult a találkozó. Az első percek kiegyenlített játéka után viszont fokozatosan fölénk került a KSC, amelynél Miklós Melinda remekül kihasználta az üres dobóhelyzeteit. A szekszárdi U20-as játékos csak a félidőre 11 pontig jutott. Emellett ismét fölénk nőtt aktuális ellenfelünk a lepattanózásban is és a Krnjic-McCall duó is jól termelte a pontokat. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy Zeljko Djokic tanítványai 25-12-re nyerték az első negyedet, ráadásul a dudaszó egy 12-0-ás hazai sorozatot vágott félbe. 30-12-ig, majd 41-20-ig kúszott fel a különbség. A félidő végén Cannon pontjaival és egy-két jó védekezéssel 44-27-re zárkóztunk.

Nagy kérdés volt, hogy fenn tudjuk-e tartani az utolsó percekben látott, magasabb szintet. Hamar kiderült azonban, hogy nem. Támadásban és védekezésben is sokkal jobban működött a Szekszárd. 63-33-nál, a 27. percben már harminc volt közte. 75-36-ról kezdődött a záró felvonás, amelyben Krasovec Lili és Angyal Barbara is pályára léphetett. A Szekszárd a 100 dobott pontot és az 50 pontos különbséget is ostromolhatta a hajrában, végül csak az előbbinek örülhetett – a sima győzelem mellett. Alaposan helyben hagytak minket Studer Ágnesék, amely igencsak intő lehet a Magyar Kupa hétvége előtt.

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKE-FCSM Csata 101-53 (25-12, 19-15, 31-9, 26-17)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok. V.: Cziffra, Farkas, Mészáros (Bodrogváry)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legjobb dobói: McCall 24/3, Miklós 18/9, Ruzickova 15, Krnjic 12, Bálint R. 10/6.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 3/3, Friskovec 13/3, Lelik 4, Cannon 15, Gustafson 7/3. Csere: Mányoky R. 3/3, Radócz 8/6, Solymosi, Boros J., Krasovec, Angyal.

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Jár az elismerés a Szekszárdnak, mert remekül játszottak, jó ritmusban, jó energiával kosaraztak és kiválóan dobtak. Sem az emberfogásos, sem a zónavédekezésünk nem működött. A kulcsembereinknek nem ment ma, fiatal a csapatunk, ezt mi nem bírjuk el. Fantasztikus volt a hangulat a csarnokban, ehhez is hozzá kell szokniuk a fiataljainknak. Nincs baj, megyünk tovább, készülünk a Győr elleni jövő heti bajnokinkra.

Zala Friskovec: Kemény küzdelemre számítottunk, és szeretnék gratulálni a Szekszárdnak,. A mai meccsen a legnagyobb hibáink védekezésben és lepattanózásban voltak – ráadásul nem voltunk elég kitartóak, és nem harcoltunk egészen a végéig. A védekezés hiánya miatt ők remekül dobtak, szinte hibátlanul. De mint mindig, ebből tanulni fogunk, és már a következő edzésen nagyon keményen fogunk dolgozni.

Leave a Reply