A harmadik hely a tét

Szombat délután az Uni Győr Mély-Út ellen lépünk pályára hazai környezetben az alapszakasz számunkra utolsó előtti fordulójában. A saját meccsünk követése mellett néha a DVTK-Sopron alakulására is érdemes lesz rápillantani…

Két (vagy inkább másfél) fordulóval az alapszakasz vége előtt már erőteljesen körvonalazódnak a rájátszás párosításai. Már biztos az első és a második, és majdnem biztos a hetedik és a nyolcadik helyezett kiléte – a 3-4. és az 5-6. helyek sorsa azonban még nem dőlt el. És nagyon is sok múlik azon, hogy elcsípjük-e a harmadik helyet. Nem is csak azért lenne fontos beérni a Sopron és a DVTK mögé, hogy már a rájátszás első fordulójában papíron „könnyebb” ellenfelet kapjunk, hanem inkább azért, hogy – akár a felső, akár az alsó ágon folytatjuk – a második körben jobban járjunk. A sorsunk nem csak a saját kezünkben van, szükség lenne némi soproni segítségre is. Ami biztos, hogy csak győzelemmel tarthatjuk életben reményeinket a harmadik pozíció megszerzésére.

Az újságíró számolgasson, az edző pedig dolgozzon – továbbra is ezt az elvet vallja vezetőedzőnk, aki a többi mérkőzés helyett csakis a saját játékunkra figyel. Tursics Krisztián azt hangsúlyozta, hogy a csapat a szekszárdi nagy különbségű vereség ellenére is fantasztikus szezont fut és akárhogy alakulnak az eredmények a többi pályán, mindkét hátralévő mérkőzésünket meg akarjuk nyerni. A lebonyolítás furcsasága miatt (a győriek Szekszárd elleni meccsét a 3×3-as válogatott közelgő olimpiai selejtezője miatt másodmagával szerdán lejátszották) a zöld-fehéreknek ez lesz az utolsó meccsük az alapszakaszban, hogy bebiztosítsák rájátszásbeli helyüket egy esetleges ceglédi bravúr esetére, így Mehmedovic Merim együttese számára is van bőven tétje az összecsapásnak.

A Csatával ellentétben a férfiaknál a TF-Budapest még nem biztosította a helyét a Piros csoport legjobb nyolc együttese között, így a mi meccsünk után számukra igazi élet-halál harc következik 19:30-tól közvetlen riválisuk, a Vasas Akadémia ellen, szintén a Ludovika Aréna parkettjén.

NKE-FCSM Csata – Uni Győr Mély-Út

Ludovika Aréna, szombat 17:00

V.: Papp Péter, Sallai István, Szilágyi Bálint (Fekete László)

A belépés ingyenes! A szünetben dobóversenyt rendezünk.

Leave a Reply