Egy félidő előnyt adtunk a Győrnek

Pocsék első félidő után húszpontos vereséget szenvedtünk az Uni Győr Mély-Út együttesétől, ami azt jelenti, hogy a rájátszásra a negyedik helyről, a Magyar Kupára pedig két nagy különbségű vereséggel fordulunk rá.

Új igazolása, Asia Taylor nélkül érkezett a Győr a Ludovikára, Mehmedovic Merim többi játékosa azonban feledtette a betegséggel küszködő légiós hiányát. 6-6-nál a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és 17-11-re, majd 22-14-re húztak el. Lelik és Friskovec próbálta tartani a lépést, Dul Pankáék azonban remek dobóformát fogtak ki, mi pedig hoztuk a fordulók óta látható, gyenge első félidei védekezésünket. A 10. percben 7-0-ás sorozattal szakítottak le minket a zöld-fehérek. A rövidzárlatot a második felvonásra is átmentettük. Négy percig nem találtunk a gyűrűbe, a győriek ez idő alatt tíz pontot rámoltak be, így 39-16-nál lényegében el is dőlt az összecsapás. 48-20-nál már a harmincat ostromolták Raksányiék, akik 56-30-ra nyerték az első félidőt.

Nálunk jóval erősebb csapatoknak is komoly gondot okozott volna ilyen mély szakadékból visszajönni – természetesen nekünk sem volt reális esélyünk a fordításra. De megpróbáltuk! 58-44-nél a 26. percben lényegében megfeleztük tetemes hátrányunkat, a vendégeknél azonban mindig akadt valaki, aki a hátára vette a csapatot. Barnai is fontos 2+1-et szerzett, de Raksányi és Ygueravide ellen ezen az estén nem találtuk az ellenszert. A 32. percben egyszer még feljöttünk 13 pontra, de 72-59-nél Török triplája hűtötte le a kedélyeket. A végére 20 pontig visszatornászta a különbséget a Győr, amely 88-68-ra győzött.

Ezzel eldőlt, hogy csapatunk a 4. helyen végzett az alapszakaszban, és ha az utolsó fordulóban nem borul nagyot a papírforma, akkor a ZTE NKK testén keresztül vezet majd az út az egyébként nagyszerű helyezésünk realizálása felé.

NKE-FCSM CSATA–UNI GYŐR MÉLY-ÚT 68–88 (16–29, 14–27, 24–14, 14–18)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Papp P., Sallai, Szilágyi (Fekete)
NKE-FCSM Csata: Horváth B. 9/9, Friskovec 17/15, Lelik 17/6, Cannon 9, Gustafson 7. Csere: Mányoky R., Radócz 3/3, Angyal B. 6/6.

Az Uni Győr Mély-Út legjobb dobói: Ygueravide 27/12, Raksányi 19/3, Hollivay 11, Varga Zs. 10/6.

Tursics Krisztián: Elfogadhatatlan az első félidőben kapott ötvenhat pont, semmit nem védekeztünk, nem volt agresszivitás játékunkban. Mind egyéni, mind csapat szinten rendbe kell tenni védekezésünket, mert addig hiába támadunk elől, védekezés nélkül nem megy. Összekell magunkat szedni még a rájátszás előtt, mert ha nem sikerül, akkor szinte semmit nem ér, amiért eddig dolgoztunk és amit eddig elértünk.

Lelik Réka: Eddig azt gondoltam, hogy csak apróbb változtatások kellenek a védekezésünkben, de az elmúlt két mérkőzés alapján látszik, hogy nagyobb a probléma. Az ellenfelek kiismertek minket, az erősségeinket, mi viszont nem ismerjük eléggé az ő játékukat. Ezen a rájátszásra feltétlenül változtatni kell.

Leave a Reply