Fontos információk a bajnokság hátralévő részéről

A márciusra kiírt indiai 3×3-as olimpiai selejtező elhalasztása miatt változik a rájátszás menetrendje, a magyar kormány szerdai bejelentése miatt pedig annak lebonyolítása. Mindkét módosítás oka az új típusú koronavírus-járvány.

A Magyar Kupa nyolcas döntője előtt látott napvilágot a hír, hogy a FIBA a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztja az eredetileg március 18-22. közé kiírt bengalurui női 3×3-as olimpiai selejtezőtornát. A versenyt elvileg az április végi, budapesti selejtezőtorna előtt meg kellene tartani. Mivel a rájátszásban részt vevő csapatokból több játékos érintett a 3×3-as válogatott programjában, az MKOSZ újratervezte a play-off menetrendjét.

A negyeddöntő első, hazai rendezésű mérkőzésének időpontját befolyásolja továbbá, hogy március 18-ától újabb vívó Grand Prix-t rendeznek a Ludovika Arénában, így a ZTE NKK vagy a TFSE-MTK ellen kezdődő párharcunk első meccsét az eredetileg kiírtnál egy nappal korábban tudjuk megrendezni. A negyeddöntős mérkőzéseink időpontjai:

  1. mérkőzés: Ludovika Aréna, 2020. március 17. (kedd) 16:00
  2. mérkőzés: 2020. március 21. (szombat)
  3. mérkőzés (ha szükséges): Ludovika Aréna, 2020. március 24. (kedd)
Nézők nélkül maradnak a lányok a negyeddöntőre

Emellett szerdán sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány országszerte veszélyhelyzetet rendel el, illetve rendkívüli jogrendet hirdet, így csütörtöktől tilos minden 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényt megtartani. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az MKOSZ is igazodott a határozathoz, így a rendkívüli helyzet megszüntetéséig csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhetnek a klubok. A feloldásig tehát a csapatokon és a hivatalos személyeken kívül senkit sem áll módunkban beengedni hazai mérkőzéseinkre.

Mérkőzéseinket továbbra is élőben követhetik a MindiGo Sporton, illetve elérhető az MKOSZ ingyenes, szöveges közvetítése is.

Kérjük Szurkolóink megértését és türelmét a kialakult helyzetben.

Leave a Reply