Négyes győzelmi szériában érte egyetemi csapatunkat a bajnokság leállása

Tizenegy mérkőzés, hat győzelem, negyedik helyezés. Így állt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen működtetett egyetemi csapatunk, az NKE-Csata az Egyetemi bajnokság Nyugati csoportjában. A csonka szezonról Mányoky Fannit kérdeztük, aki az egyetemi együttesnél edzői, felnőtt csapatunknál pedig technikai vezetői pozíciót tölt be.

El tudtál búcsúzni az egyetemi csapattól a szezon befejezése után?

Olyan hirtelen történtek az események, hogy nem volt lehetőségünk közösen, élőben lezárni a szezont. Egy hosszabb levelet kaptak tőlem és nyár végére tervezünk közös programot. Megérdemlik, hiszen a körülményekhez képest jól teljesítettek és remek csapatot alkottak. Egymásért küzdöttek a pályán, nagyot léptek előre tavaly óta.

Amikor befejezték a bajnokságot, a 4. helyen állt a csapat a Nyugati csoportban. Mennyire reális ez a helyezés?

A harmadik helyezett BME-MAFC-ot ugyan legyőztük, de egy mérkőzést sajnos 20-0-lal veszítettünk el, így kerültek elénk mégis a BME-sek. Az utolsó fordulóban pont egymás ellen játszottunk volna, valamint a listavezető, veretlen Közgázzal van elmaradt mérkőzésük. Itt még lett volna esélyünk eléjük kerülni, ezáltal picit könnyebb ágon kezdeni a rájátszást.

Az egyetemi csapat a negyedik helyen állt a Nyugati csoportban a bajnokság lezárásakor

Mi történt pontosan az említett 20-0-nál?

Nem tudtuk időben kiváltani a játék- és sportorvosi engedélyeket. Ezen a szinten persze ez nem főben járó bűn. Más csapatok is kerültek hasonló helyzetbe, emiatt meccseket halasztottak el a bajnokságban. Mi Sopronba utaztunk volna az első körben, akik nagyon korrektül szintén belementek a halasztásba. A megállapodásunkról tájékoztattuk a szövetséget is, akik azonban nem egyeztek bele az új időpont kitűzésébe. Szerencsétlenül alakult ez a történet, hiszen a SMAFC egyébként ezt az egy mérkőzést nyerte meg a szezonban, így lényegében minden ellenfelünkkel szemben hátrányból indultunk.

Hogyan ért benneteket a bajnokság lezárása?

Sokkolt bennünket. Négyes győzelmi szériában voltunk, nagyon akartuk a harmadik helyet, hogy olyan ellenfelet kapjunk a keresztjáték során, aki ellen lehet esélyünk idegenben is. Engem személy szerint a felnőtt csapatnál betöltött pozícióm miatt duplán rosszul érintett ez a jelenség. Kellett egy kis idő, hogy felfogjam a történteket. Soha nem történt velem még ilyesmi. De természetesen a sportolók és az emberek egészsége a legfontosabb.

Ajánlanál valakit Krisztián és az első csapat figyelmébe a játékosaid közül?

Igen, Takács Emesét, aki idén került hozzánk. Az NKE-Csata mellett Ajkán is pattogtat a B-csoportban. Mindig meghalt a pályán a sikerért és olyan pillanatokban érkezett a lányok segítségére, amikor már mindenki másnál elfogyott a kondi. Érthetetlenül kevés lehetőséget kapott a második vonalban, nálunk viszont igazi vezér volt.

A PTE-Petőfi SE csapatát oda-vissza legyőzték az NKE-s lányok

Csak az NKE hallgatóiból állhat össze a csapat?

Minden csapat két külsős egyetemi hallgatót foglalkoztathat, akiknek nincs saját egyetemi csapatuk. Továbbá két középiskolás korú játékost is felhozhatunk a csapatba. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy egy-egy kadett és junior korú játékossal egészítettük ki a csapatot. Így került hozzánk Polgári Melinda és Székely Réka. Mivel minden nap edzenek az utánpótlásban, így mindketten minőségi erősítést jelentettek. Továbbá minden együttes egy A-csoportos játékost is pályára küldhetett, ezt mi idén nem használtuk ki.

Ezek alapján akár egészen magasan rangsorolt játékosok is bekerülhetnek a bajnokságba.

Igen. Doktor Anna például a Közgáz színeiben szerepelt, Baffy Fanni a Széchenyi Akadémiánál, Hizsnyik Dóra pedig a BME-t erősítette.

A felnőtt csapatnál technikai vezetőként dolgoztad végig a csonka évadot, így kiválóan ráláttál testvéred, Réka teljesítményére. Mit gondolsz róla?

Annak idején én szerettettem meg vele a sportágat, így természetesen folyamatosan figyelem a fejlődését. Anno élete legjobb döntését hozta, amikor Székesfehérvárról a Csata DSE-be igazolt. Hiába a fiatal szabály, szerintem minden utánpótlás korú játékosnak végig kell mennie az úton, hogy meg is érdemelje a játéklehetőséget. Réka edzésmunkája pedig nagyon sokat számított. A rotáció része lett, fontos perceket kapott. Nem volt kiemelkedő a dobott pontok tekintetében, de védekezésben nagyot lépett előre. 18 évesen fizikálisan is megállta a helyét az A-csoportos mezőnyben. Látszik rajta, hogy komoly tervei vannak a sportággal.

Egyetemi csapatunk teljes eredménysora és a bajnokság állása ezen a linken tekinthető meg.

Leave a Reply